2015-10-22 Inaugurare „Brutăria Pâinea Vieții” – structură de economie socială

By octombrie 23, 2015 decembrie 7th, 2015 Știri și evenimente

ASSOC în parteneriat cu Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare, Aproximar – Cooperativa de Solidaredade Social și primăria Sighetu Marmației, a lansat joi, 22 octombrie 2015, în comuna Recea, “Brutăria Pâinea Vieții”, structură de economie socială din cadrul proiectului “Diversitate în economia socială”.
La eveniment au luat parte: Preasfințitul Iustin SIGHETEANUL – arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, primarul comunei Recea, Octavian Pavel, managerul proiectului Arpad Ciorba, director Serviciul Public de Asistență Socială Baia Mare și membru în Asociația de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare, Bogdan Gavra, Părintele Vasile Fodoruț de la Parohia “Sf. Ioan Mărturisitorul”, împreună cu reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect.


„Pâinea Vieții” este o brutărie care funționează ca o structură de economie socială (SES), având sediul în comuna Recea, str. Izvorul Rece, nr. 1, jud. Maramureș, într-un imobil renovat la cele mai înalte standarde, transformând astfel o clădire nefuncțională într-un motor economic local.


Brutăria „Pâinea Vieții” propune un model de structură inovatoare în județul Maramureș în domeniul brutăriei și patiseriei, fiind un start-up care angajează persoane aflate în situații de risc social. Acest model de structură socială oferă o a doua șansă multor oameni marginalizați și aflați în dificultăți. Sunt angajate pentru început un număr de 4 persoane din grupul țintă și le este oferită pregătire pentru muncă în acest domeniu, iar odată cu extinderea societății, se va urmări angajarea unui număr mai mare de persoane din grupuri vulnerabile.


Întrucât această investiție a apărut cu binecuvântarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și la inițiativa Preasfințitului dr. Iustin Sigheteanul, arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, prin colaborarea cu Asociația Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC din Baia Mare, în brutăria “Pâinea Vieții” se vor produce prescuri și alte produse folosite în cultul bisericii, punând la dispoziție parohiilor din Baia Mare și împrejurimi aceste produse realizate după toate rânduielile canonice și morale.


Produsele brutăriei “Pâinea Vieții” vor fi de o calitate superioară, realizate după rețete tradiționale, fără aditivi și conservanți, iar procedeul de coacere va fi pe cuptor cu vatră încălzit cu lemne. De asemenea, ingredientele folosite în brutărie vor fi de origine autohtonă și 100% naturale.


Pentru început brutăria “Pâinea Vieții” urmărește să satisfacă cererile din zona satului Recea, dar și colaborarea cu celelalte structuri de economie socială care au ca obiect de activitate servicii caracteristice de restaurant și catering din județul Maramureș.