Activități comune ale ONG-urilor din Baia Mare în săptămâna voluntariatului

Membri ai asociațiilor ASSOC, YMCA, Team for Youth și Fundației Somaschi au organizat activități comune în Săptămâna Voluntariatului, iar vineri, 18 mai, au participat cu toții la festivalul multiculturalității “Migranți în Maramureș”.

La activitățile derulate sub sloganul „Voluntariatul te ţine în priză” au participat și refugiați străini aflați în Maramureș și incluși în programul „SIM CIS 4 – SERVICII INTEGRATE PENTRU MIGRANȚI – COMUNITĂȚI INTERCULTURALE ȘI SOLIDARE”, derulat de ASSOC.

Participanții au fost implicați în ateliere de animație, având ocazia nu doar să interacționeze, dar să își cunoască reciproc tradițiile statelor din care provin. Tot cu această ocazie, voluntarii ONG-urilor implicate au fost răsplătiți cu diplome pentru activitatea lor.
ASSOC continua activitatea de recrutare a voluntarilor, iar cei interesați sunt așteptați la sediul asociației, strada Rachetei, nr. 3, Baia Mare.

Timp de o săptămână, Săptămâna Națională a Voluntariatului a adus împreună peste 5000 de voluntari de toate vârstele, din toată ţara. S-au întâlnit la linia de start organizaţii şi instituţii din peste 50 de oraşe şi sate, care vor desfăşura sute de activităţi de voluntariat pentru aproximativ 20.000 de membrii ai comunităţilor lor.