Comunicat de presă – Lansarea proiectului „SIM-CIS 4 – Servicii integrate pentru migranți – Comunități Interculturale și Solidare”

Comunicat de presa lansarea proiectului SIM-CIS

 


Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare

FAMI / 17.02.04

 

 

Comunicat de presă

 

Lansarea proiectului „SIM-CIS 4 – Servicii integrate pentru migranți – Comunități Interculturale și Solidare”, FAMI/17.02.04
Joi, 13 iulie, 2017, sala de conferinte a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, UBB Cluj

Liga Apărării Drepturilor Omului (LADO) filiala Cluj, în parteneriat cu Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială (ASSOC) Baia Mare desfăşoară în perioada iunie 2017 – iunie 2019 proiectul „SIM-CIS 4 – Servicii integrate pentru migranți – Comunități Interculturale și Solidare”, cofinanțat prin prin Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare (FAMI/17.02.04).

Îmbunătăţirea procesului de integrare a beneficiarilor unei forme de protecţie (BP) şi resortisanţilor statelor terţe (RTT) aflaţi cu şedere legală în România, în Regiunea 4, prin consolidarea serviciilor integrate pentru migranţi, a interculturalităţii şi a dialogului dintre migranţi şi actorii locali relevanţi. Proiectul se desfăşoară în judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Sibiu, Alba. Vor fi deschise două Centre Regionale de Integrare în oraşele Cluj-Napoca şi Baia Mare, dar şi trei Puncte Regionale de Coordonare la Şomcuta Mare, Tîrgu-Mureş şi Sibiu.

Lasarea proiectului va avea loc în sala de conferinte a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, între orele 12:00-14:00 şi va debuta cu o conferinţă de presă între orele 12:00-12:30.

La evenimentul de lansare a proiectului sunt invitați: reprezentanți ai instituțiilor publice cu responsabilități în domeniul migrației, reprezentanți ai comunităilor de migranți, mediatori și voluntari care au activat în proiectele anterioare de integrare, jurnaliști, partenerii și colaboratorii proiectului, ONG-uri care activează în domeniul migrației sau a drepturilor omului, alți actori relevanți.

 

Programul evenimentului:

  1. Prezetarea proiectului și a relevanței sale pentru Programul National – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.
  2. Prezentarea finanțatorilor, a obiectivelor, a grupurilor țintă și a principalelor rezultate previzionate.
  3. Dezbatere despre rolul actorilor locali (instituții publice, ONG-uri de profil, presă și comunități de migranți) ca reţea locală de sprijin în vederea creşterii calităţii serviciilor integrate acordate migranților dar și pentru crearea unui mediu prietenos privind fenomenul migrației.

 

 

Persoane de contact pentru informatii suplimentare despre proiect şi activităţi:

Macavei Florin – asistent proiect, ana_ludusan@yahoo.com, 0742685623;

Ionuț Terec, –  responsabil achiziții,  ionela_racatau@yahoo.com, 0747419986.