Parteneriat încheiat între Scouts Guides de France și Asociația ASSOC

By iulie 8, 2019Știri și evenimente

Cercetași francezi au prins drag de Maramureș după o vizită la Centrul „Pinochio” de la Cărbunari. La începutul lunii iulie, cercetași din Scouts Guides de France au ajuns în județ, iar aerul proaspăt, mirosul de fân și gustul legumelor de grădină cultivate de tinerii cu dizabilități rezidenți în casa de la Cărbunari i-au vrăjit.

Tinerii au venit la ASSOC pentru încheierea unui parteneriat între cele două asociații, iar pe parcursul șederii au participat la activitățile zilnice. Cel mai încântați au fost de muncile câmpului, unde s-au implicat cu interes, dar și curiozitate. Cositul și întorsul fânului i-au captivat pe cercetașii francezi, iar viața simplă de la țară li s-a părut că merită trăită mai multe zile.

Tinerii de la „Pinochio”, încântați de noii prieteni pe care și i-au făcut, le-au pregătit cu mâinile lor câte o atenție, iar cadoul surpriză a fost un mic săculeț cu fân uscat pe care să-l ducă acasă.

Francezii și-au propus să revină la anul împreună cu alți colegi cercetași în cadrul proiectului “The Scouts of the World Award”, o competiție dedicată dezvoltării comunității, protejării mediului și patrimoniului mondial, reducerii violenței, precum și implicării în rezolvarea unor probleme globale. În acest sens, organizația franceză a încheiat un parteneriat cu Asociația ASSOC, care va implica derularea mai multor proiecte în comun.

Premiul „Scouts of the World” îi provoacă pe toți tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 26 de ani, cercetași și non-cercetași, să identifice un proiect cu care să rezoneze și să acționeze în beneficiul unei comunități locale. Francezii s-au gândit la Maramureș, și la Centrul Rezidențial “Pinochio” ASSOC, ceea ce va aduce, în atenția întregii lumi acest colț pitoresc de țară.