Pizza ca-n Italia la Restaurantul ASSOC după un schimb de experiență în Sardinia

By octombrie 19, 2018Știri și evenimente

Pizza de la Restaurantul Social ASSOC va fi preparată după o rețetă nouă, îmbunătățită în urma unui schimb de experiență la care au participat bucătari din cadrul asociației noastre.

După ce în primăvară un grup de 10 elevi de la Istituto di Istruzione Professionale dei Servizi per l’Enogastronomia e l’Ospitalità Alberghiera (Italia) și profesorii ai acestora au venit în Baia Mare ca să facă practică în restaurante din oraș, zilele trecute a fost rândul bucătarilor noștri să meargă în Sardinia.

Personal din Restaurantul ASSOC a participat la schimbul de experiență, care a presupus implicarea directă în pregătirea preparatelor specifice bucătăriei italiene. “Am avut ocazia, împreună cu trei dintre colegele mele, să aflăm informații noi. Am fost la o sesiune de instruire pe segmentul de pizza și paste, iar lucrurile aflate de la specialiștii italieni o să le punem în practică și în rețele noastre. Vrem să îmbunătățim pizza pe care o servim la noi”, a spus Arpad Ciorba, managerul Restaurantului Social & Catering ASSOC.

Specialiștii gastronomi români și italieni au mai făcut schimburi de experiență. Parteneriatul dintre Istituto di Istruzione Professionale dei Servizi per l’Enogastronomia e l’Ospitalità Alberghiera (Italia) și Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC este mai vechi și vizează Restaurantul Social, prin intermediul unor programe de educație și formare profesională în domeniu.