Studenții unui institut gastronomic italian fac practică în Restaurantul Social ASSOC

By martie 22, 2018Știri și evenimente

Studenți de la un institut gastronomic italian fac practică în restaurante din Baia Mare. Invitația le-a fost lansată de Asociația Neguvernamentală Profesională de Asistență Socială ASSOC, care a mai colaborat în trecut cu reprezentanții celebrei școli culinare.

În perioada 21 – 27 martie, grupul de specialiști italieni se află în Baia Mare pentru un stagiu de practică final. Studenții în ultimul an de la institutul gastronomic din Sardinia sunt interesați să își exerseze abilitățile, dar să și cunoască bucătăria locală. Toți sunt la primul contact cu România, iar de Baia Mare au auzit doar prin intermediul ASSOC.

Grupe de câte 2 studenți vor lucra în bucătăriile restaurantelor băimărene selectate în programul de practică, cu excepția zilei de sâmbătă, 24 martie, când vor prepara rețete pentru o serată găzduită în Restaurantul Social ASSOC. Evenimentul public, care va debuta la ora 17.00, va avea invitați membrii comunității italiene din Maramureș și personalități locale și va presupune o experiență culinară ce va combina gastronomia italiană și bucătăria locală.

Pentru proprietarii de restaurante din Baia Mare, este o oportunitate de a-i vedea la treabă pe tineri și chiar de a-și recruta personal din rândul studenților institutului, știut fiind că există un deficit mare de angajați de specialitate în alimentația publică din România. De altfel, există interes de ambele părți, pentru că atât administratorii de restaurante, cât și studenții își doresc o colaborare de mai lungă durată.

Delegația italiană este condusă de Gian Battista Usai, director al Istituto di Istruzione Professionale dei Servizi per l’Enogastronomia e l’Ospitalità Alberghiera (Italia). Școala gastronomică este de referință în Italia, iar absolvenții acesteia lucrează în restaurante renumite, fiind apreciați pentru profesionalismul lor.

Serata organizată de Asociația ASSOC este dedicată comunității italiene din zona de Nord-Vest a României. Evenimentul public va avea invitați un număr important din membrii acesteia precum și personalități locale. ASSOC și-a dorit ca în acest fel să ofere oportunitatea italienilor aflați în România să petreacă o după-amiază împreună, dar și să-și întărească relațiile de prietenie și afaceri. De asemenea, vrea să arate delegației de la Alberghiera unitatea comunității italiene din România.

Colaborarea institutului gastronomic cu Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială Baia Mare este mai veche și vizează Restaurantul Social ASSOC, prin intermediul unor programe de educație și formare profesională în domeniu.