Test de evaluare a dexterității angajaților, prezentat la Bursa Locurilor de Muncă pentru Persoane cu Dizabilități din Baia Mare

By decembrie 3, 2018Știri și evenimente

Zeci de persoane cu dizabilități au participat luni, 3 decembrie 2018, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Persoane cu Dizabilități din Baia Mare. Evenimentul a fost organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și ASSOC Baia Mare și a coincis cu Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Persoanele cu dizabilități și angajatorii prezenți la Bursa Locurilor de Muncă au putut să interacționeze, iar, în plus, au avut ocazia să afle informații despre testul de evaluare a dexterității muncitorilor, dar și despre facilitățile legislative care îi privesc.

Sistemul CASPER deținut de ASSOC este un instrument complex de evaluare a persoanelor cu dizabilități, dar și a salariaților, care are o componentă psihologică, dar și una practică. Angajatorilor le-a atras atenția pentru că este o bună metodă de selecție de personal, evitându-se astfel costuri suplimentare din partea firmelor care recrutează angajați iar după scurt timp realizează că nu sunt potriviți.

Reprezentanții DGASPC Maramureș au prezentat date despre facilitățile pe care le pot obține persoanele cu dizabilități (credite subvenționate de stat, rovinietă gratuită, facilități la transport etc.), iar cei ai AJOFM Maramureș au identificat locuri de muncă și au adus angajatori la eveniment.