Inaugurare – Intreprindere de Economie Sociala ASSOC Packing

By septembrie 27, 2011 decembrie 7th, 2015 Știri și evenimente

Investește în oameni !

23 Septembrie 2011

Inaugurare oficială

Prima întreprindere de economie socială din Regiunea de Nord-Vest a României

Moto: „Daca vrei sa ajuti un om flamand nu-i da un peste, ci mai bine invata-l sa pescuiasca.”

 

Dizabilitatea cunoaste forme multiple si poate afecta pe oricine, indiferent de statutul social sau economic, de nivelul inteligentei, de rasa, etnie sau cult, etc.

Persoane cu aceeasi dizabilitate pot avea abilitati si/sau nevoi diferite, dar mai presus de toate, persoanele cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca noi toti, iar unul dintre drepturile fundamentale ale omului este DREPTUL LA MUNCA.

În cadrul proiectuluiServicii sociale integrate și formare vocațională pentru persoane cu dizabilități”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Asociația ASSOC a creat prima Întreprindere de Economie Socială din regiunea de Nord-Vest a României.

I.E.S. ASSOC Packing are ca profil de activitate producția de ambalaje din carton și hârtie, producție realizată în totalitate de către persoane cu dizabilități.

Evenimentul de inaugurare a I.E.S. ASSOC Packing a avut loc vineri 23 septembrie 2011 la sediul I.E.S. ASSOC Packing, din Bd. Independenței nr.57K (zona Sub Dura), Baia Mare.

Peste 190 de persoane ne-au onorat invitația de a ne fi alături în acest moment festiv.

Ne-au fost alături domnul Secretar de Stat Nicolae Ivășchescu, Ministerul Muncii, Familiei și protecției Sociale, domnul Mircea Man, Președintele Consiliului Județean Maramureș, domnul Primar al Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș și multe alte personalități locale și nu numai.

După un scurt cuvânt de deschidere și introducere în problematica integrării pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, am vrut cu orice preț să demontăm, chiar dacă doar simbolic a zidului ce stă în calea integrării persoanelor cu dizabilității atât pe piața muncii cât și în societate.

A urmat vizitarea spațiului de producție și o exemplificare practică din partea celor 11 angajați persoane cu dizabilități a ceea ce pot realiza în cadrul acestei unități.

Proiectul a fost apreciat de către participanți, unii dintre aceștia exprimandu-și chiar dorința de a colabora pe viitor cu întreprinderea nou înființată.

Mai multe detalii despre I.E.S. ASSOC Packing