Nu m-am considerat niciodată o persoană cu dizabilitate, ci o persoană care poate să facă ceva, să lucreze, să participe activ la viața comunității

By martie 23, 2012 decembrie 8th, 2015 Comunicate de presă

Eveniment cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Titlul proiectului: RESCUE- Înființarea unei Rețele de Economie Socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilități, pornind de la experiențe și bune practici în Uniunea Europeană

Cod subactivitate: 6.4.: Promovarea birourilor unice de angajare în plan local și regional

Baia Mare, 22 Martie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ

Deschiderea oficială a Biroului Unic fix şi mobil de

Angajare pentru Persoanele cu Dizabilităţi

 

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC a înființat în cadrul proiectului „RESCUEÎnființarea unei Rețele de Economie Socială destinată integrării profesionale a persoanelor cu dizabilități, pornind de la experiențe și bune practici în Uniunea Europeană”, Biroul Unic fix și mobil de Angajare, pentru persoane cu dizabilități.

Deschiderea oficială a Biroului a fost marcat, astăzi, 22 martie 2012, la sediul ASSOC, Bd. Unirii nr.28, începând cu ora 11:00, și face parte dintr-o serie de evenimente de promovare a celor 3 Birouri Unice înființate în cadrul proiectului (Lugoj, Baia Mare, Oradea).

La eveniment au participat atât reprezentanți ai partenerilor ASSOC în cadrul proiectului RESCUE – dl. Francisc Simon, Președinte al Federației O.N.P.H.R. – Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România și membri ai echipei de implementare a proiectului, cât și reprezentanți ai instituțiilor locale, dna. Oana Oșanu – Director A.J.O.F.M. Maramureș, dna. Mariana Stan – Șef Serviciu D.G.A.S.P.C. Maramureș, precum și reprezentanți ai persoanelor cu dizabilități.

Scopul evenimentului a fost promovarea Biroului Unic fix și mobil de Angajare pentru persoane cu dizabilități și asigurarea unui dialog social între reprezentanții instituțiilor menționate, persoanele cu dizabilități și sectorul ONG.

Pornind de la Strategia Europeană privind incluziunea persoanelor cu dizabilități în societate și pe piața muncii și prezentarea serviciilor biroului nou înființat, discuțiile au decurs liber iar întâlnirea a devenit una interactivă.

Reprezentanții celor două instituții publice locale și-au exprimat înca o dată dorința de colaborare și implicare în activități comune în vederea integrării persoanelor cu dizabilități pe piața muncii și îmbunătățirii condițiilor de viață.

Un moment emoționant a fost intervenția unuia dintre reprezentanții persoanelor cu dizabilități, colegul nostru, Emeric Biro. Emeric este un tânăr cu dizabilități, care nu se lasă definit de preconcepțiile celorlalți, ci de ceea ce știe că este și ceea ce își dorește dă realizeze: „Nu m-am considerat niciodată o persoană cu dizabilitate, ci o persoană care poate să facă ceva, să lucreze, să participe activ la viața comunității ….Am hotărât să nu mă dau bătut și să-mi continui studiile”.

Iar determinarea lui a dat roade acum fiind un angajat foarte apreciat al Restaurantului Social ASSOC.

Serviciile Biroului Unic fix şi mobil de angajare se adresează:

– persoanelor cu dizabilităţi din regiune, aflate în căutarea unui loc de muncă;

– persoanelor din alte grupuri vulnerabile respectiv în situații de dificultate;

– companiilor care doresc să angajeze persoane cu dizabilităţi.

Prin serviciile furnizate ne propunem consilierea și orientarea profesională a cel puțin 270 de persoane și facilitarea accesului acestora pe piața muncii, concomitent cu servicii gratuite de consiliere și consultanță destinate companiilor, în vederea angajării și integrării la locul de muncă a persoanelor din grupuri vulnerabile.

Pentru componenta fixă a Biroului, programul de lucru este de luni până vineri între orele 08:00 – 16:00, la sediul ASSOC, Bd. Unirii nr. 28, Baia Mare.

Componenta mobilă a Biroului are rolul de extindere a razei de acțiune și asigurarea de servicii sociale și pentru persoanele cu dizabilități din zonele rurale.

Persoană de contact:

Monica Petky

Expert comunicare

Tel: 0752.231.404

Fax: 0362 – 405.101

e-mail: monica.petky@assoc.ro

www.assoc.ro