Voluntariat – Ecologizare Padurea Bavna, proiect „Drumetul din Padure”

By mai 7, 2012 decembrie 7th, 2015 Știri și evenimente

Peste 200 de tineri voluntari au participat la o actiune de ecologizare in Padurea Bavna. Rezervatia de Stejar este situata pe teritoriul administrativ al comunei Satulung, satul Fersig din Maramures.

Scopul principal al ariei naturale Padurea Bavna este cel de conservare a diversitatii biologice. De asemenea, se urmareste excluderea si prevenirea activitatilor de exploatare sau utilizare a resurselor naturale.

In cadrul proiectului “Drumetul din padure”, sambata 10 martie 2012, am derulat actiunea de ecologizare a Padurii Bavna, impreuna cu elevii Scolilor cu clasele I – IV Tulghes, Lucasesti si Danesti, elevii Scolii cu clasele I-VIII Miresu Mare, membrii ai Clubului Sportiv Martial Arts Dojo si membrii ai Asociatiei Tinerilor Crestini Sapaia si Asociatiei Tinerilor Crestini Tulghes, precum si voluntari si angajati ASSOC.

Fiecare voluntar a primit un set de materiale promotionale, saci menajeri si manusi de unica folosinta si in numai cateva ore am reusit sa colectam o cantitate importanta de deseuri (450 saci x 60l).

Cel mai tanar si unul dintre cei mai harnici voluntari a fost micuta Laura, de numai 3 ani.

Actiunea a avut scopul de a atrage atentia asupra importantei pastrarii unui mediu curat si a modalitatilor in care putem contribui toti la aceasta.

Galerie Foto