2015-10-23 Lansare Structură de Economie Socială Asociaţia Centru Socio-Educațional Vișeu de Jos

By octombrie 22, 2015 decembrie 7th, 2015 Știri și evenimente

Lansare Structură de Economie Socială
Asociaţia Centru Socio-Educațional Vișeu de Jos
Data: 23.10.2015 Ora: 14.00
_______________________________________________
Asociația Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC – Filiala Arad, în calitate de beneficiar, alături de partenerii: Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare și Aproximar – Cooperativa de Solidaredade Social, CRL vă informează că vineri, 23 octombrie 2015, are loc evenimentul de lansare a Structurii de Economie Socială „Asociaţia Centru Socio­Educațional Vișeu de Jos”, constituită în cadrul proiectului POSDRU/168/6.1/S/146120 „Economia socială ­ instrument de creştere a calităţii vieţii”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007­2013, DMI 6.1.


Proiectul are caracter regional, iar implementarea sa vizează zonele Nord­-Vest, Centru şi Vest, cu beneficiari din mediul rural și urban. A debutat în 1 octombrie 2014 şi are ca obiectiv general dezvoltarea conceptului de economie socială, sprijinirea şi promovarea grupului vulnerabil din cele trei regiuni, în vederea accesului şi dezvoltării durabile în ocupare pe o piaţă a muncii flexibilă şi inclusivă, îmbunătăţind gradul de informare şi conştientizare a resurselor umane.


Structura de Economie Socială îşi propune să devină un sprijin pentru sistemul de educație din zonă, prin serviciile oferite: meditații la limba română și matematică pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, respectiv la limba engleză, nivel începător, mediu și avansat. Oferta centrului de meditații mai include un program after school dedicat școlarilor din ciclul primar, activități culturale și recreative, precum excursii, tabere, vizite la diferite muzee, instituții culturale sau obiective istorice, dar și o serie de cursuri și ateliere de dezvoltare personală (consiliere vocațională, pronunția prin joc, sfaturi și metode pentru a învăța eficient).


Evenimentul se va desfăşura la sediul centrului de meditaţii: str. Principală, nr. 1110 (clădirea școlii), Vișeu de Jos, județ Maramureș, începând cu ora 14:00.