Asociația ASSOC a fost înființată pe 13 noiembrie 1995 și activează în domeniul serviciilor sociale dezvoltând activități care vin în sprijinul grupurilor vulnerabile. 

Scop

ASSOC este o organizație care și-a propus încă de la înființare promovarea asistenței sociale în scopul îmbunătățirii condițiilor de viață a grupurilor defavorizate, iar pentru asta a investit în servicii sociale de calitate. Organizație este dedicată susținerii persoanelor cu dizabilități, vârstnicilor, migranților, tinerilor care părăsesc sistemul de protecție a copilului, precum și altor grupuri dezavantaje care necesită integrare și suport.

Servicii sociale

Organizația are șapte servicii sociale licențiate, dintre care pot fi amintite Centrul de Zi pentru Adulți cu Dizabilități, Cantina Socială, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Adulți cu Dizabilități „Pinochio“, Serviciul de Îngrijire a Vârstnicilor la Domiciliu. Pe lână acestea, asociația derulează activități umanitare și caritabile prin intermediul Santinela ASSOC, un program de intervenție pentru situații de urgență creat în perioada pandemiei COVID-19 și care a fost reactivat ca urmare a crizei refugiaților din Ucraina.

Proiecte

ASSOC a implementat peste 60 de proiecte cu ajutorul finanțatorilor publici și privați, acestea îmbunătățind calitatea serviciilor sociale, dar și a vieții în comunitățile în care membrii echipei au fost prezenți.

Rezultate

În prezent, ASSOC este printre furnizorii principali de servicii de asistență socială din Baia Mare și din restul județului, iar la nivel național a devenit un reper. Organizația se concentrează și pe încurajarea inovațiilor sociale și economiei sociale. Un exemplu de succes îl reprezintă Restaurant Social & Catering ASSOC, înființat în urmă cu 10 ani pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități și care acum este printre principalii furnizori de servicii de catering din Maramureș.

Misiunea, Viziunea, Obiective Strategice, Valori

Misiune – promovarea asistenţei sociale prin îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a persoanelor defavorizate.

Viziune – să devenim o voce puternică în economia socială, iar proiectele iniţiate de noi să schimbe în bine destinele persoanelor din grupurile vulnerabile social.

Obiective Strategice:

  • Promovarea şi dezvoltarea activităţilor de economie socială;
  • Organizarea unei structuri de servicii sociale viabile, care să vină în întâmpinarea categoriilor aflate în stare de excluziune socială;
  • Promovarea participării publice la procesul decizional privind politica socială;
  • Promovarea atitudinii de respect faţă de natură şi mediul înconjurător.

Valori: solidaritate, demnitate, parteneriat, responsabilitate socială, respect pentru natură.

Asociația ASSOC depune eforturi pentru crearea de programe economice pe termen lung care permit persoanelor cu dizabilităţi să devină autonome mai degrabă decât să depindă de serviciile sociale. Ca o urmare firească a acestor acţiuni, am înfiinţat deocamdată trei întreprinderi sociale ca mijloace de integrare şi susţinere a persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor vulnerabile. Aceste întreprinderi sociale se concentrează pe principii de solidaritate, şanse egale şi dezvoltare personală şi profesională pentru grupurile marginalizate. Profitul generat de cele trei întreprinderi sociale este folosit exclusiv la autosusţinerea organizaţiei şi la crearea de programe sociale.

Echipa Noastră

ORGANIGRAMA

Asociația ASSOC

MANAGEMENT

PREŞEDINTE
Florian Sălăjeanu
florian.salajeanu@assoc.ro

VICEPREŞEDINTE
Bianca Pricop Sălăgean
bianca.pricop@assoc.ro

DIRECTOR ECONOMIC
Florentina Seling
tina.seling@assoc.ro

DIRECTOR EXECUTIV
Adrian Dorca
adrian.dorca@assoc.ro

MEMBRU ONORIFIC
Kristina Cucu

DEPARTAMENTE

Servicii Sociale
Dorina Trifu-Suciu
dorina.trifu-suciu@assoc.ro

Inovații Sociale

Economie Socială
Olimpia Zahan
olimpia.zahan@assoc.ro

Restaurant & Catering ASSOC
Arpad Ciorba
arpad.ciorba@assoc.ro

Politici Sociale

Proiecte
Alexandru Sereghi
alexandru.sereghi@assoc.ro

Unități Protejate ASSOC

Suntem permanent deschişi spre noi colaborări. Vino în echipa noastră dacă experienţa/pregătirea profesională te recomandă.
Aşteptăm CV-ul în format europass însoţit de o scrisoare de intenţie la adresa assoc@assoc.ro