Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC Baia Mare, anunta lansarea proiectului “Afacerea ta, Sansa ta!– idei de afaceri in Regiunea Vest – program de antreprenoriat”, POCU/82/3/7/ 106743.

Proiectul este cofinantat prin Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor, Prioritatea de investiții 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 36 de luni incepand cu data de 12.01.2018 si finalizat in data de 11.01.2021 si are o valoare totala de 20.322.052,64 lei.

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana prin dezvoltarea unui program de formare in domeniul antreprenoriatului pentru min 311 de persoane fizice (someri, persoane inactive, persoane care au un loc de munca si infiinteaza o afacere in scopul crearii de noi locuri de munca) din Regiunea Vest, care intentioneaza sa-si infiinteze si dezvolte o afacere nonagricola in mediul urban, si asigurarea finantarii pentru infiintarea unui numar de minim 70 de intreprinderi.

Obiectivele specifice ale proiectului:
– Promovarea culturii antreprenoriale prin campanii de informare destinate cresterii nivelului de constientizare referitor la oportunitatile existente in domeniul antreprenoriatului.
– Implementarea de programme si servicii pentru incurajarea antreprenoriatului si dezvoltarea culturii antreprenoriale pentru min 311 persoane din Regiunea Vest.
– Incurajarea antreprenoriatului prin furnizarea serviciilor personalizate de consiliere/ consultanta/ mentorat si asigurarea finantarii pentru crearea a min. 70 intreprinderi cu profil nonagricol in zona urbana Regiunea Vest.

Grupul tinta: Persoanele peste 18 ani care intenționează să înființeze o afacere nonagricola în mediul urban, regiunea Vest, au reședință / domiciliul în mediul rural/urban din Regiunea Vest (unul din județele: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș); au capacitatea legală de a înființa o companie; statut pe piața muncii: șomer, persoană inactivă, angajat; infiintează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă (2 locuri pe o perioadă de min 18 luni).

Date contact: Email: assoc@assoc.ro Persoana contact: Sandu Hotima, Manager proiect

Vizualizează comunicatul de presă pentru lansarea proiectului