Comunicat de presă – Lansarea proiectului „SIM-CIS 4 – Servicii integrate pentru migranți – Comunități Interculturale și Solidare”

By iulie 12, 2017 Comunicate de presă

Comunicat de presa lansare proiect BM

 

Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare
FAMI / 17.02.04

Comunicat de presă

 

Lansarea proiectului „SIM-CIS 4 – Servicii integrate pentru migranți – Comunități Interculturale și Solidare”, FAMI/17.02.04
Vineri, 14 iulie, 2017, la sediul ASSOC BM, str. Rachetei nr. 3

Liga Apărării Drepturilor Omului (LADO) filiala Cluj, în parteneriat cu Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială (ASSOC) Baia Mare desfăşoară în perioada iunie 2017 – iunie 2019 proiectul „SIM-CIS 4 – Servicii integrate pentru migranți – Comunități Interculturale și Solidare”, cofinanțat prin  Programul Naţional – Fondul pentru Azil, Migraţie şi Integrare (FAMI/17.02.04).

Îmbunătăţirea procesului de integrare a beneficiarilor unei forme de protecţie (BP) şi resortisanţilor statelor terţe (RTT) aflaţi cu şedere legală în România, în Regiunea 4, prin consolidarea serviciilor integrate pentru migranţi, a interculturalităţii şi a dialogului dintre migranţi şi actorii locali relevanţi. Proiectul se desfăşoară în judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Sibiu, Alba. Vor fi deschise două Centre Regionale de Integrare în oraşele Cluj-Napoca şi Baia Mare, dar şi trei Puncte Regionale de Coordonare la Şomcuta Mare, Tîrgu-Mureş şi Sibiu.
La evenimentul de lansare a proiectului sunt invitați: reprezentanți ai instituțiilor publice cu responsabilități în domeniul migrației, reprezentanți ai comunităilor de migranți, mediatori și voluntari care au activat în proiectele anterioare de integrare, jurnaliști, partenerii și colaboratorii proiectului, ONG-uri care activează în domeniul migrației sau a drepturilor omului, alți actori relevanți.

 

Programul evenimentului:

  1. Prezetarea proiectului și a relevanței sale pentru Programul National – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare.
  2. Prezentarea finanțatorilor, a obiectivelor, a grupurilor țintă și a principalelor rezultate previzionate.
  3. Dezbatere despre rolul actorilor locali (instituții publice, ONG-uri de profil, presă și comunități de migranți) ca reţea locală de sprijin în vederea creşterii calităţii serviciilor integrate acordate migranților dar și pentru crearea unui mediu prietenos privind fenomenul migrației.

  

Persoane de contact pentru informatii suplimentare despre proiect şi activităţi:

Oana Ilies, Coordonator Centru Regional de Integrare, oana.buie@assoc.ro, 0744969440;

Muresan Bradut Constantin, Responsabil Activitati Socio Culturale, bradutluca@yahoo.com, 0748149895.