Comunicat de presa post-eveniment

By mai 16, 2014 decembrie 7th, 2015 Comunicate de presă

Comunicat de presă post-eveniment

Primul-ministru Victor Ponta a participat la lansarea proiectului promovat de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC ”Inovare în ocupare pentru femei – Voci pentru comunitate! (IOF) ” .

ASSOC împreună cu partenerii Asociația Communication for Community, Fundația Light Into Europe Romania, Fundația Light Into Europe Marea Britanie și BPI Management Consulting Romania au organizat în 14 mai 2014 ora 16.30 evenimentul de lansare al proiectului ”Inovare în ocupare pentru femei – Voci pentru comunitate! (IOF)”.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul ASSOC – situat pe B-dul Independenței, Nr. 57K, din Baia Mare și a avut principal obiectiv prezentarea proiectului ”Inovare în ocupare pentru femei – Voci pentru comunitate! (IOF)”. Necesitatea acestui proiect derivă din datele statistice oferite la nivel național de Direcția Generală Protecția Persoanelor cu Handicap, peste 25.000 de persoane cu dizabilități de auz nu pot beneficia de servicii de interpretariat datorită numărului limitat de interpreți mimico-gestuali la nivel național.

Importanța întâlnirii se evidențează prin declarația primului-ministru care exprimă principiul egalității înainte de toate. În cunoștiință că atitudinile conduc acțiunile noastre domnul prim-ministru afirmă : ” … putem să facem pur și simplu dreptate și să dăm o șansă egală oricărui cetățean și oricărui om din acestă țară; chiar cred că suntem cu toții cu adevărat egali. E vorba doar de a oferi oportunități egale și de a avea cât mai mulți dintre cei care au dizabilități, integrați, incluși în activitatea socială în muncă, în ceea ce înseamnă viața de zi cu zi a societății”. Astfel premierul Victor Ponta a subliniat în cadrul întâlnirii, importanța proiectului inaugurat de către ASSOC pentru România.

Declarația ajunge dincolo de politic întrucât afirmațiile sunt însoțite de expresivitatea gesturilor și oamenii primează. Considerăm că schimbările în atitudine au fost inițiate. Persoanelor cu dizabilități li s-a mulțumit în limbajul mimico-gestual, inițiativă care demonstrează că avem posibilitatea să îi includem social oferindu-le șansa de a-și trăi viețile, visele în toate domeniile de activitate alese.

Pentru a afla mai multe despre această declarație vă sugerăm să accesați http://gov.ro/ro/stiri/primul-ministru-victor-ponta-a-participat-la-evenimentul-de-lansare-a-proiectului-inovarea-in-ocupare-pentru-femei-voci-pentru-comunitate

Florian Sălăjeanu

Președinte ASSOC

1

3

4

5

6

7

10

11

12

13