Pe parcursul anului școlar, elevi și dascăli din trei unități de învățământ maramureșene au fost implicați, din initiativa Asociației ASSOC, într-un proiect special care a promovat ore de curs outdoor.

Școala Gimnazială Finteușu Mic, Liceul Tehnologic de Transporturi Baia Sprie și Liceul Teoretic “Emil Racoviță” Baia Mare au fost cele trei unități partenere ale Asociației ASSOC în proiectul “Elevi educați și competenți“, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

Echipa de proiect și-a propus creșterea ratei de participare în învățământul primar și secundar din școlile partenere prin dezvoltarea unor măsuri integrate care să contribuie la îmbunatațirea competențelor personalului didactic și la servicii educaționale de calitate, orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive.

Astfel, începând din octombrie 2022 și până în prezent, s-au organizat activități care să dezvolte competențele personalului didactic, dar și unele destinate elevilor, care au fost implicați în programe de educație nonformală de tip outdoor. Din această colaborare a rezultat un program educational innovator, adapat nevoilor elevilor.

“Pot afirma cu încredere că acest proiect în domeniul educației outdoor a fost un succes. A fost o experiență memorabilă și o lecție valoroasă pentru toți cei implicați. Sunt profund recunoscătore pentru echipa minunată cu care am lucrat și pentru susținerea pe care am primit-o de la toți cei implicați. Acest proiect a dovedit că munca în echipă, pasiunea și dedicarea pot duce la realizarea unor lucruri remarcabile”, a declarat managerul de proiect, Olimpia Zahan.

De la începutul proiectului și până în prezent, s-au înregistrat următoarele rezultate:
• 40 de cadre didactice și personal de sprijin din școli și-au îmbunătățit nivelul de competențe;
• 379 de elevi au beneficiat de sprijin pentru participarea la programe de educație, respectiv la servicii de consiliere psihologică;
• 379 de persoane au participat la ateliere tematice prin care s-au urmărit dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare, învățarea practică, creșterea gradului de încredere în sine, respectful față de mediiul înconjurător.

Managerul de proiect, Olimpia Zahan, a mai adăugat că Asociația ASSOC și școlile partenere au reușit să creeze bazele pentru proiecte viitoare, care să permită dezvoltarea ulterioară a inițiativelor ce privesc îmbunătățirea metodelor educaționale.

Proiect: „Elevi educati si competenți”
Cod MySmis: ID 154002

Durată: 04/11/2022 – 31/12/2023
Lider: Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC