Implementarea proiectului DESIGN – Disabled Employability Signalling

By noiembrie 18, 2016 Știri și evenimente

ASSOC participă în perioada septembrie 2016 – septembrie 2019 la implementarea proiectului DESIGN – Disabled Employability Signalling (2016-1-FR01-KA204-02390) finanțat prin programul Erasmus +.

În 9 și 10 noiembrie a avut loc prima întâlnire de management a proiectului la Lille, Franța, unde am fost primiți de către organizațiile partenere franceze Afeji și ANDICAT, organizații cu care ASSOC are schimb de experiențe din 2010.

Domeniul de interes al proiectului este dezvoltarea competențelor celor care lucrează în serviciile de plasare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități, în special a competențelor de evaluare și consiliere vocațională, potrivire cu profilul unui loc de muncă, comunicare și dezvoltare a unei strategii de sensibilizare a angajatorilor.

Parteneriatul proiectului reunește experiența unor organizații cu experiență în domeniul inovării sociale, cum este Aproximar – Portugalia și al furnizării de servicii directe pentru persoanele cu dizabilități, cum sunt Afeji – Franța, Kezenfogva Alapitvany – Ungaria, AFID – Portugalia. Proiectul va genera un model replicabil la nivel european al seviciilor de plasare pe piața muncii pentru persoane cu dizabilități, incluzând un curs de formare a personalului acestor servicii și instrumente de abordare și comunicare cu angajatorii din piața liberă a muncii.