Cum e să te trezești în dimineața zilei majoratului și, la o privire pe geam, să vezi în locul frunzelor ofilite din copaci zeci de inimioare și baloane colorate?

Andreea a trăit toate sentimentele de bucurie și emoție provocate de aniversarea surpriză la împlinirea a 18 ani. Adolescenta și-a făcut planuri pentru petrecerea de majorat de acum un an. Lista educatorilor, colegilor din casă și liceu era făcută în minte, localul unde urma să aibă loc petrecerea era rezervat, iar ținuta de sărbătoare era schițată în minte.

Carantina în care a fost obligată să intre Andreea, sărbătorita zilei, dar și restricțiile pandemiei au forțat anularea oricăror planuri pentru o petrecere de majorat. Astfel, în 28 noiembrie, la 18 ani, toți cei dragi i-au fost aproape Andreei, doar că nu fizic, iar pentru ca petrecerea surpriză să fie de neuitat s-au mobilizat o mulțime de resurse.

Lucia, colega noastră implicată în proiectul „CUIB – Căminul unde începe binele” derulat de ASSOC, a plănuit o supriză, iar emoțiile Andreei i-au răsplătit orele de muncă în care a adunat mesajele prietenilor, le-a scris frumos pe inimioare și apoi s-a ocupat să împodobească atent curtea casei în care locuiește sărbătorita. Serbarea a fost mutată în mediul virtual, unde anunțul majoratului a fost distribuit public. Familia lărgită, grupată ad-hoc în mediul online, i-au urat tinerei o viață frumoasă și plină de amintiri frumoase, ca și cele din ziua majoratului.

Proiectul „CUIB – Căminul unde începe binele” – POCU/738/4/20/135781 – este implementat de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC în cadrul apelului „Prima cameră – Instrumente inovative pentru integrarea socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială” – Regiuni mai puțin dezvoltate, și se derulează în perioada 01.09.2020-31.03.2023.

https://www.facebook.com/asociatia.assoc/posts/3676900045704681