În ASSOC, ținând cont de dispozițiile autorităților pentru diminuarea riscului apariției de noi cazuri de infecții cu coronavirus COVID-19 în România, s-au luat măsuri de bun-simț, iar cei care trec pragul asociației găsesc la intrare un dozator cu dezinfectant, precum și instrucțiunile transmise de Ministerul Sănătății.

Este de reținut că spălarea și dezinfectarea mâinilor elimină virusul, acestea fiind acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde. Dacă nu există apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.

Pentru o cât mai bună informare, facem un rezumat al datelor transmise pe care oficială.
#coronavirus
Coronavirusurile fac parte dintr-o familie de virusuri care determină infecţii la om şi animale, inclusiv la păsări şi mamifere cum ar fi cămilele, câinii, liliecii. Coronavirusurile pot determina zoonoze, boli care se transmit de la animal la om. Aceste virusuri pot determina la om de la o răceală comună, la unele mai severe. Coronavirusul nou, denumit recent COVID-19, nu a fost detectat înainte de focarul raportat din Wuhan, China în decembrie 2019.

#simptome
La fel ca în cazul altor boli respiratorii, infecția cu COVID-19 poate provoca simptome ușoare, inclusiv secreții nazale, dureri în gât, tuse și febră. Poate fi mai severă la unele persoane și poate duce la pneumonie sau dificultăți de respirație. Mai rar, boala poate fi fatală. Persoanele în vârstă și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente (cum ar fi diabetul și bolile de inimă) par a fi mai vulnerabile la îmbolnăvirea severă cu virusul.