Dragii mei,
Mă numesc Dominic. Încă n-am văzut lumina zilei, dar abia aștept să îi văd pe mami și tati. Mă alintă tot timpul cu vorbe dulci și îmi promit că o să facă tot ce le stă în putință să-mi fie bine pe lumea asta. Știu de pe acum că sunt oameni minunanți, dar că nu depinde numai de ei ca eu să mă fac bine.

Nu le înțeleg însă spaima de a nu mă pierde. I-am auzit vorbind cu îngrijorare despre clipa în care urmează să mă nasc, dar sunt prea mic ca să știu despre ce discută cu medicii în cabinetele cărora intră tot mai des.

Mai sunt patru luni până când trebuie să fiu adus pe lume, dar e o agitație nefirească în jurul meu. De câtva timp, părinții mei, Loredana și Romeo Hotea, au bătut de mai multe ori drumul până la București și-au stat cu orele prin spitale pentru ca medicii să mă întoarcă pe o parte și alta ca să mă poată consulta cu atenție. Din câte mi-am dat seama nu-i un semn bun pentru un copil nenăscut.

După toate aceste investigații, s-a aflat că am probleme grave de sănătate și că trebuie neapărat să fiu operat înainte să văd lumina zilei. Ar fi șansa mea la o viață normală. Medicii m-au diagnosgticat cu Spina Bifida – Mielomeningocel – un defect al coloanei vertebrale, Chiari 2 – o malformație a cerebelului și Ventriculomegalie.

Șansele mele de viață depind de o intervenție chirurgicală, care ar trebui făcută până la sfârșitul lunii mai ca să fie sigură și pentru mine, și pentru mămica mea în vârstă de 30 de ani. Medici de la Spitalul Regina Maria și de la Brain Institute din București le-au spus părinților mei că mă pot face bine.

E nevoie de o operație intrauterină în care să mi se repare defecțiunea la coloana vertebrală și să mi se rezolve problema la cerebel. Pare tare complicat, iar să fii operat înainte să te naști nu-i deloc ușor. Este salvarea mea, pentru că în felul acesta voi avea timp în următoarele patru luni să mă refac în burtica mamei, care, printre lacrimi, mi-a promis toată dragostea din lume. Mi-ar plăcea să-i pot mulțumi cu un zâmbet, iar când voi crește mare să-i arăt că toate eforturile ei de a mă aduce pe lume sănătos au meritat.

Nimic nu-i ușor însă pe lumea asta, iar ca să mă fac bine e nevoie de bani. Părinții muncesc amândoi, dar nu câștigă atât de mult pe cât e nevoie să facă față cheltuielilor. M-am gândit să vă scriu, vouă, oamenilor cu suflet mare. Poate ne ajutați.
Doar operația costă 8.000 de lei, iar cezariana prin care voi fi adus pe lume, alți 5.000 de lei. După operație și până la naștere, trebuie să locuim cu chirie în București pentru că săptămânal un medic trebuie să mă consulte. Doar investigațiile din această perioadă vor fi 2.000 de lei, iar cheltuielile cu chiria și transportul ajung la 10.000 de lei, pentru că viața în București am aflat că nu-i deloc ieftină.

Deja s-au găsit câțiva oameni cu suflet mare care să mă ajute. Sunt membrii Asociației ASSOC. Tot cu ajutorul lor vom strange și banii din donații, în contul bancar: RO69 RNCB 0182 0341 2867 0004, deschis la Banca Comercială Română, cu mențiunea „donaţie pentru Dominic Hotea”.

Vă mulțumesc,
Al vostru Dominic

Dominic Hotea - campanie umanitara ASSOC - parintii Loredana si Romeo Hotea