Activitatea în cadrul proiectului proiectului POCU “Școala Comunității Remetea Chioarului” continuă cu noi acțiuni.

În data de 29 iulie 2022, voluntarii ASSOC împreună cu experți din cadrul proiectului s-au implicat în organizarea taberei creștine „Ortodoxia Copilăriei – Rugăciunea inspirație – creație” care a avut loc ȋn localitatea Posta. Tabăra a reunit peste 80 de copii și tineri din localitățile Posta, Remecioara și Curtuiușu Mare, unii dintre ei beneficiari ȋn cadrul proiectului derulat de Asociația ASSOC ȋn comuna Remetea Chioarului ȋncă din 2018.

Scopul acestei tabere a fost ȋn primul rând de comuniune și ȋmpărtășire a unor valori și a unei identități creștine comune. Activitățile au ȋnceput ȋn biserica satului Posta, cu binecuvântarea preoților organizatori, apoi a continuat la școala din localitate.

Activitățile desfășurate în cadrul taberei au presupus jocuri de cunoaștere și autocunoaștere, activități de socializare, ateliere de creație, jocuri de dezvoltare personală, dar și jocuri “răcoritoare” cu apă sau probe de ȋndemânare pe echipe. Copiii au redescoperit bucuria jocului, a prieteniei și a comuniunii, iar experții din proiect au trăit alături de aceștia o zi minunată, care le-a ȋncărcat bateriile cu energie.

Prin intermediul acestor acțiuni s-a urmărit dezvoltarea laturii spirituale și emoționale a copiilor, dar și de a le arăta cât de minunat este să faci parte a unei comunități și de a-i responsabiliza.

Asociația ASSOC, prin membrii ei, se bucură de fiecare dată când este partener într-o acțiune care reușește să aducă zâmbete pe fața oamenilor, să promoveze solidaritatea și implicarea socială la orice nivel. Tabăra “Ortodoxia copilăriei” organizată la Posta și sprijinită de experții “Școala Comunității Remetea Chioarului” a fost un astfel de moment.