CENTRUL START, marcă a SC 18 START HOSTEL OCNA SRL, cu sediul în comuna Ocna Şugatag, județul Maramureș, asigură servicii de cazare, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională, activităţi de sprijin şi activităţi de cosiliere psihologică pentru tinerii cu vârsta de peste 18 ani care părăsesc casele de tip familial.

Prin activitățile noastre ne propunem dezvoltarea conceptului de economie socială în vederea creşterii calităţii vieţii prin dezvoltarea de cunoştinţe şi competenţe noi pentru persoane vulnerabile: femei în situaţii de risc, tineri care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, familii care au mai mult de 2 copii, familii monoparentale şi persoane de etnie romă.

Ne recomandă
Dedicarea –punem suflet în toate activitățile pe care le desfășurăm și ne dorim să contribuim la dezvoltarea armonioasă a individualității, încurajarea creativității tinerilor și sprijinirea acestora;
Profesionalismul – dat de atenția și implicarea cu care ne desfășurăm activitățile și de personalul calificat;
Calitatea serviciilor noastre – în orice acțiune întreprinsă ne asigurăm că punem calitatea pe primul plan și că oferim cele mai bune condiții și servicii.
În prezent capacitatea CENTRULUI START este de 18 de locuri de cazare pe zi și de 32 locuri consiliere psihologică pe zi, acesta fiind deschis 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

dszz

CENTRUL START, cu sediul în comuna Ocna Şugatag, îşi propune dezvoltarea conceptului de economie socială în vederea creşterii calităţii vieţii prin dezvoltarea de cunoştinţe şi competenţe noi pentru persoane vulnerabile: femei în situaţii de risc, tineri care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, familii care au mai mult de 2 copii, familii monoparentale şi persoane de etnie romă.

Misiunea noastră este de a veni în întâmpinarea nevoilor tinerilor peste 18 ani care urmează să părăsească sistemul de protecţie a copilului și se confruntă cu dificultăți în a-și găsi un adăpost și un loc de muncă. În acest sens, prin centrul de cazare ne propunem să le oferim, împreună cu toată grija și atenția noastră, un mediu favorabil și sigur în care să stea și să se dezvolte, la care se adaugă și consiliere psihologică.

Tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială, mai ales cei care întâmpină dificultăți, reprezintă un grup vulnerabil din cauza faptului că ieșirea lor din sistem este bruscă și timpurie (16-19 ani), ei fiind lipsiți de asistența, grija și atenția acordată de obicei de către părinți tinerilor care pleacă de acasă. Aceștia ajung să fie lipsiți de orice sprijin social, emoțional, consultativ și financiar, ceea ce îi face să trăiască într-o stare de incertitudine permanentă în legătură cu viitorul lor. În plus, aceștia eșuează în a-și găsi un adăpost și/sau un loc de muncă, o explicație a eșecului socio-profesional al tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-20 de ani putând fi pusă pe baza numărului mare de ani petrecuți în instituție, la care se pot adăuga și calitatea îngrijirii oferite de instituții.

Activităţile pe care le desfăşurăm sunt:

servicii de cazare
servicii de cazare – dispunem de 18 locuri de cazare;
servicii de consiliere psihologică
servicii de consiliere psihologică – pentru un număr de 32 tineri/zi.
servicii de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă
servicii de dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă;
sevicii de orientare şcolară şi profesională.
sevicii de orientare şcolară şi profesională.

Din cauza faptului că după finalizarea studiilor şi părăsirea instituţiei de ocrotire, tinerii se trezesc în mijlocul unei societăți incapabile să le asigure sprijinul de care au nevoie în perioada de tranziţie, de la instituţionalizare la viaţa independentă, ne propunem să le asigurăm acestora un loc stabil, potrivit pentru necesitățile lor. Astfel, neavând grija locului în care vor locui, tinerii vor putea să se concentreze asupra a ceea ce contează cu adevărat, respectiv să își croiască un drum în viață și să își găsească un loc de muncă care să le asigure o viață independentă.

SC 18 START HOSTEL OCNA SRL

J24/595/2015
CUI: 34657570

Adresa: str. Primaverii , nr. 29, corp B,
Ocna Șugatag, județ Maramureș

Manager: Codrea Maria Rozalia

Tel: 0751348400