ASSOC a fost partener la ediția 2019 a TEDxBaiaMare, echipa Restaurantului Social furnizând serviciile de catering pentru cei 600 de participanți ai evenimentului cărora li s-au servit salate proaspete și bune.

TEDxBaiaMare 2019 – Building Bridges, desfășurat în 23 noiembrie, a fost despre poduri, punți și legături care se formează, care apar între oameni, vârste, lucruri, arte, meserii, chiar și când pare să nu existe un punct comun între acestea. O astfel de punte s-a creat întâi între echipa ASSOC și cea care a creat TEDx în Baia Mare, iar apoi între organizatori și participanți.

Provocarea pentru echipa Restaurant Social & Catering ASSOC a fost mare, pentru că în mai puțin de 12 ore a trebuit să prepare 600 de porții de salate. S-a muncit o noapte întreagă, fără a mai pune la socoteală timpul de dinainte și după eveniment. Rezultatul a venit din satisfacția oamenilor care au mâncat din preparate și chiar din mulțumirile primite.

Managerul restaurantului, Arpad Ciorba, s-a ocupat personal de turtițele tradiționale din mălai servite participanților, iar Elena Pușcaș, coordonatoarea bucătriei raw vegan, s-a asigurat că salatele au gust și culoare. Cei doi au avut ajutoare de nădejde în Simona Rus, Claudia Pușcaș, Iulia Sztrelenczuk și Cosmin Crișan.

Restaurantul Social a asigurat și asigură un pol puternic pentru promovarea principiilor de incluziune socială – a fost creat cu scopul autofinanțării serviciilor sociale prin implicarea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. Acesta a luat ființă printr-un proiect prin care ASSOC a urmărit creșterea șanselor de integrare pe piața muncii a persoanelor vulnerabile, acesta funcționând cu 25 angajati, dintre care 19 persoane provin din grupuri vulnerabile, 7 fiind cu dizabilități.

Echipa restaurantului s-a preocupat să ofere servicii diversificate și de calitate, preparatele tip Meniul Zilei, precum și cele de Vegan și Raw-Vegan fiind extrem de apreciate. O dovadă este fluxul de clienți care aleg să servească zilnic prânzul în incinta restaurantului, dar și sutele de porții furnizate zilnic prin departamentul Catering.