Alexandru și Ștefan au șanse la o viață normală după meciul caritabil al Jandarmeriei, în parteneriat cu ASSOC

By martie 29, 2018Știri și evenimente
Alexandru-Stanciu-meci-caritabil-1

Viața nu este ușoară pentru Patrik Alexandru Stanciu, un băiețel de 1 an și șase luni din Baia Mare fără brațul stâng, și nici pentru Ștefan Veciunca, un jandarm maramureșan care și-a pierdut un picior în urma unei tumori maligne osoase. Ambii depind de ajutorul familiei, dar și de al binefăcătorilor care pot contribui financiar la protezarea lor.

Un ajutor a venit deja din partea Jandarmeriei Maramureș, Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC și Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, care au organizat, în 28 martie, un meci caritabil de fotbal.

Un prichindel cu ochi mari și zâmbet larg, care de curând a învățat să meargă, a dat startul partidei de fotbal care a opus reprezentantiva Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” și pe cea a personalităților din viața publică și sportul maramureșean. Băiețelul a fost chiar Patrik Alexandru Stanciu, care, în ciuda handicapului cu care s-a născut, s-a ambiționat să prindă mingea de fotbal și să i-o ofere mamei.

Campania umanitară ,,Speranţă pentru Alexandru / Un nou început pentru Ştefan”, derulată la nivelul județului Maramureș în cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 168 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, le oferă atât micuțului fără braț, cât și jandarmului maramureșean șansa unei vieți cât de cât normale. În urma acțiunii initiate de IJJ, susținute de ASSOC și DGASPC s-au adunat peste 16.000 de lei, iar banii li s-au distribuit în mod egal celor doi.

Alexandru-Stanciu-meci-caritabil

Sponsori şi susţinători ai acțiunii au fost: Fun Sport, Ceconii, IPA 3 Maramureş, Asociaţia Sportivă Maramureş, Clubul Sportiv de fotbal FC Minerul Baia Mare, Clubul Sportiv de handbal Minaur Baia Mare, Clubul Sportiv de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, Clubul Sportiv de volei CSS 2 UKRO Baia Mare, Clubul Sportiv de baschet WildCats Baia Mare, Clubul Sportiv de baschet CSM Sighet, Academia Minaur Baia Mare – handbal, ACSF – fotbal Comuna Recea, C.S. Minaur Baia Mare, C.S. Dinamic Baia Mare, F.C. Kiss, AYO GYM – box, Presa scrisă, tv, radio şi online din Maramureş.

Mulțumim celor care au susţinut această campanie, partenerilor, susţinătorilor şi celor care fie prin participarea la aceste activităţi, fie prin donaţiile efectuate în conturile deschise i-au ajutat pe Alexandru şi Ştefan.

Cei care doresc să îi susțină pe mai departe pe Alexandru și Ștefan pot contacta ASSOC Baia Mare prin email asoc@asoc.ro. De asemenea, donații se pot face și în conturile celor doi: Stanciu Patrik Alexandru RO 54 INGB 0000 9999 0673 5328, respectiv Veciunca Ştefan RO 16 RNCB 0606 1487 8917 0001.