Pentru pregătirea implementării activităților din cadrul proiectului „Santinela ASSOC – Solidaritate între oameni”, am început procesul de selecție a persoanelor care să facă parte din echipa de implementare.

Astfel, în perioada următoare se așteaptă CV-uri pe mailul asociației din partea persoanelor care apreciază că se încadrează profesional pentru următoarele poziții, disponibile pentru 4 luni câte 2 ore/zi:

Manager de proiect – Asigură managementul proiectului, menține o bună relație cu colaboratorii, contractorii și instituțiile publice, coordonează echipa de proiect, se asigură că activitățile sunt realizate conform planului de activități, se asigură că rezultatele propuse sunt atinse.

Coordonator voluntari – Coordonare și instruire voluntari, atragerea voluntarilor care doresc să se implice în activități de susținere și integrare socială a refugiaților din Ucraina, informarea voluntarilor referitor la activitățile din cadrul punctelor de trecere a frontierei și din cadrul proiectului, monitorizarea și evaluarea activității voluntarilor.

Asistent social – Desfășoară activități de consiliere, mediere, evaluează nevoile medicale, sociale, precum și nevoile de hrană, cazare sau trasnport. Stabilește planuri de intervenție personalizate pe baza nevoilor beneficiarilor proiectului, pe care îi monitorizează permanent, revizuind planul de intervenție ori de câte ori este necesar în vederea satisfacerii nevoilor. Furnizează servicii de consiliere juridică, consiliere socială și asistență emoțională, în funcție de nevoile identificate.

Consilier educațional – Desfășoară activitățile de sprijin educațional pentru copiii și tinerii refugiați din Ucraina pentru perioada de ședere pe teritoriul Romaniei și de facilitare a accesului refugiaților din Ucraina aflați pe termen mediu sau lung în Romania la activități recreative/ culturale/ de petrecere a timpului liber.

Proiectul „Santinela ASSOC – Solidaritate între oameni” se adresează persoanelor refugiate din Ucraina care doresc să rămână o perioadă mai lungă de timp în România, care nu au aparținători în alte țări și sunt nevoite să stea în țara noastră pana la stingerea conflictului. Proiectul este derulat în parteneriat cu Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și compania Kaufland.