Bătălia supereroilor Centrului de Zi ASSOC a continuat în 4 iulie contra Instituțiilor Unite ale Maramureșului

By iulie 5, 2019Știri și evenimente

Bătălia supereroilor Centrului de Zi ASSOC s-a scris pe 4 iulie, chiar de Ziua Independenței Statelor Unite. Doar artificii n-au fost la confruntarea de fotbal „Superheroes Battle”, organizată în cadrul Turneului Prietenia 2019. Partida de fotbal a coincis cu ziua națională a SUA și a avut tot fastul meciurilor americane: a început cu intonarea imnurilor și s-a încheiat cu hamburgeri și, bineînțeles, cântece din folclorul maramureșean.

Partida a pus față în față echipele ”All Stars Team”, formată din vedetele Centrului de Zi ASSOC și prietenii asociației – condusă de Ioan Doru Dăncuș – vicepreședintele Consiliului Județean, și “Instituțiile Unite ale Maramureșului, adică Maramu’ Team, care l-a avut ca și căpitan pe prefectul Vasile Moldovan.

Pe terenul de fotbal de la Liceul Sportiv Baia Mare au intrat tineri cu dizabilități din Centrul de Zi ASSOC și reprezentanți ai administrației publice centrale și locale, iar fiecare a jucat pentru victorie, dar mai ales pentru plăcerea jocului. Rezultatul a constat în multe, multe zâmbete de satisfacție ce au apărut pe chipurile tinerilor din centru. Bucuria lor a fost molipsitoare, jucători și galerie prinzându-se după fluierul final într-o horă a prieteniei, care a continuat, în repriza a 3-a cu arome americane de hamburgeri și cântece moroșenești.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Doru Dăncuș, a fost și căpitan, și antrenor și selecționer, organizând lucrurile atât pe teren, cât și în afara lui. Oficialul administrației maramureșene chiar a spus că n-a mai petrecut vreodată un asemenea 4 iulie. “Pe teren a fost o bucurie care nu se poate descrie în cuvinte, iar „repriza a III-a”, nelipsită la astfel de evenimente, a fost asortată cu preparate de origine americană într-o ambianță de cântece maramureșene! Le mulțumesc tuturor celor de la ASSOC care trudesc zi de zi cu aceste suflete minunate. Îi felicit pe prietenii mei mai vechi și mai noi, în special pe „superstarurile” Ovidiu, Andrei, Cristi, Răzvan, Laura, Csabi și le promit că ne vom revedea curând la asemenea evenimente. Totodată, le mulțumesc și colegilor care astăzi au ales să sărbătorească Ziua Națională a SUA, cinstindu-i pe „super eroii” de la ASSOC Baia Mare”, a scris Ioan Doru Dăncuș pe pagina sa de Facebook.

Tinerii și toți cei de la ASSOC mulțumesc celor care și-au găsit timp să petreacă împreună cu ei, să îi încurajeze și să îi facă fericiți.

Turneul Prieteniei 2019 va continua și în lunile următoare, iar tinerii din centru au început să își caute alți adversari cu care să se confrunte pe terenul de fotbal.