Când completezi declarația pentru direcționarea a 3,5% din impozitul pe venit, nu renunți la banii tăi, doar decizi în locul statului cum să fie cheltuite sumele care oricum ți se rețin lunar din salariu.

O dată pe an, ai șansa să contribui la continuarea unor proiecte comunitare importante, iar alături de colegi și prieteni să faci bine. Ai timp până în 25 mai 2020 să ajuți la realizarea unor fapte bune.

Noutatea Formularului 230 din acest an este că distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiași beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani și va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective. Așadar, poți susține o asociație 2 ani consecutiv prin același formular, iar pentru asta trebuie să bifezi căsuța corespunzătoare din formular.

Ca să-ți faci o idee despre contribuția ta, gândește-te că suma pe care o acorzi nu depășește 20-30 de lei la un salariu minim pe economie. Calculul e simplu: identifică valoarea impozitului pe venit de pe fluturașul de salariu, înmulțește-o cu 12, iar apoi află cât reprezintă 3,5%.  După un an de cotizare la stat, suma pe care poți să o direcționezi spre ONG-uri în cadrul Campaniei îți poate părea nesemnificativă, iar deranjul completării Formularului 230, drumul la Administrația Financiară sau la Poștă, prea mare. O zicală veche spune însă că: pic cu pic se face marea. Așa și cu contribuțiile direcționate spre fapte bune.

Te-ai putea întreba dacă merită efortul, iar timpul pe care îl petreci completând Formularul 230 nu este mai prețios decât suma pe care poți să o direcționezi înspre asociație. Da! Merită să profiți de orice ocazie în care poți să alegi în locul statului cauza pe care să o susții. Ca și în viața de zi cu zi, trecând cu vederea sau amânând problemele cu care te confrunți, nu faci decât să îți agravezi situația. Acționează acum, pentru ca se va vedea mâine, poimâine și în viitor.

FORMULARUL 230
Descarcă

CUM PROCEDEZI
1. Descarcă pe calculatorul tău Formularul 230
2. Printează și apoi completează documentul
3. Trimite formularul la Administrația Financiară (ANAF) de care aparții

TERMEN LIMITĂ
25 mai 2020

MODALITĂȚI DEPUNERE:
1. depunere personală la ghișeu;
2. trimitere prin poștă cu scrisoare recomandată, cu confirmare de primire;
3. transmitere on-line prin intermediul Spațiului Privat Virtual.

INSTRUCȚIUNI
Accesează

Noi îți propunem să îți îndrepți atenția spre Centrul de Zi pentru Tineri cu Dizabilități al ASSOC Baia Mare și Centrul Pinochio de la Cărbunari. În acestea se oferă servicii sociale gratuite persoanelor cu dizabilități fizice și psihice. Specialiștii care lucrează în cadrul centrelor îi ajută pe acești tineri să-și dezvolte abilitățile de viață. O dizabilitate nu dispare peste noapte, iar o persoană cu handicap își dobândește independența cu ambiție, dar mai ales cu ajutor terapeutic.

Poți veni oricând la sediul ASSOC (strada Rachetei, nr. 3, Baia Mare), între orele 9.00 – 14.00, să îi cunoști pe tinerii din Centrul de Zi. Sigur vei pleca cu prieteni în plus, dar și cu un suvenir pe care unul dintre adulții care frecventează Centrul ți-l vor confecționa personal, poate chiar cu vopselele, mărgelele sau pânzele cumpărate din banii direcționați spre ASSOC prin intermediul campaniei de donare a unei părți din impozitul pe care statul îl folosește după criteriile sale. De ce să nu decizi tu pentru banii tăi? Cu programare, poți vizita și centrul nostru de la Cărbunari, unde, de asemenea, sunt susținuți pentru o viață cât mai independentă 14 tineri cu dizabilități ieșiți din unitățile de ocrotire ale stateului după împlinirea vârstei majoratului.

Nu irosim banii, pentru că, la fel ca tine, îi obținem cu eforturi și prețuim orice ajutor primit.

Îți mulțumim.