Copiii din Remetea Chioarului sunt sprijiniţi permanent în rezolvarea temelor de casă, dar dascălii din localitate le oferă sprijin nu doar pentru activitățile educaționale, ci și pentru cele extrașcolare. Este modul în care aceștia au înțeles că trebuie să se implice în susținerea comunității, fiind conștienți de importanța suportului moral pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Activitățile s-au derulat în cadrul proiectului “Școala Comunităţii Remetea Chioarului”, pe care ASSOC îl derulează în parteneriat cu Primăria din localitate. De la începutul anului școlar și până în prezent, s-au organizat acțiuni care să acopere cât mai multe nevoi ale micuților – de la cele de alfabetizare și recuperare destinate elevilor cu dificultăți cognitive până la cele de încurajare a performanței prin ore suplimentare dedicate elevilor care participă la concursuri școlare. De asemenea, s-au organizat activităţi extracurriculare de tip recreativ, proiecte tematice şi ateliere de creaţie sau artă, lecții de igienă și nutriție sănătoasă.

Un moment important a fost de Ziua Educaţiei, când elevii claselor a IV-a și-au spus dorinţele și propunerile privind promovarea unei „stări de bine” în școală, stare de care sunt răspunzatori împreună cu dascălii. Copiii din Remetea Chioarului au mai învățat despre cât de mult rău poate face încrâncenarea între rase, etnii, iar lecția toleranței le-a fost predată în 9 octombrie, la comemorarea Holocaustului. Tot în lunile de toamnă, ce mici au vizitat Baia Mare, trecând pe la Biblioteca Județeană și prin Parcul Municipal.

Proiectul “Școala Comunităţii Remetea Chioarului”, prin programul “Școală după şcoală”, oferă servicii educaţionale specializate, informale şi nonformale, cu scopul de a ameliora atât situaţia şcolară, cât şi comportamentul de adaptare al preşcolarilor şi elevilor din zonă, rezultatul țintit de membrii echipei fiind acela de reducere a segregării şcolare şi părăsirii timpurii a şcolii.