Informare

By ianuarie 7, 2014 decembrie 8th, 2015 Știri și evenimente

Asociația ASSOC a organizat în perioada 12.11.2013 – 15.11.2013, cursul de specializare -“Specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati” – COD COR 263506, in localitatea Baia Mare, la sediul asociatiei de pe str. B-dul Unirii, nr. 28. Cursul de specializare fiind autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost CNFPA).

Programa de formare a fost structurata in 7 module, si anume:

  • Modul I. Introducere. Evaluarea iniţială. Planificarea activităţilor
  • Modului II. Comunicarea cu persoana cu dizabilităţi
  • Modul III. Realizarea lucrului în echipă
  • Modul IV. Analiza rezultatelor evaluării inițiale şi elaborarea recomandărilor pentru evaluarea extinsă
  • Modul V. Beneficiile evaluării extinse/consiliere vocaţională
  • Modul VI. Sistem de evaluare al potenţialului de muncă al personelor cu dizabilităţi CASPER
  • Modul VII. Orientare pe piaţa serviciilor sociale pentru persoanele cu dizabilităţi

La acest curs de specializare au participat un numar de 28 de specialisti (psihologi, psihopedagogi, asistenti sociali) din Baia Mare, Timioara, Sibiu.

Specialistii care au participat la cursul cu titlul „Specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati” sunt angajati din cadrul unor institutii publice (personal din cadrul DGASPC-urilor din tara, personal din cadrul Serviciilor Publice de Asistenta Sociala, etc.) si angajati din cadrul organizatiilor societatii civile, care ofera servicii sociale si de ocupare persoanelor cu dizabilitati.

Sustinerea examenului de final a avut loc la data de 13.12.2013, participantii au primit Certificate de absolvire pentru ocupatia de „Specialist in evaluarea vocationala a persoanelor cu dizabilitati”, diplome recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Vicepresedinte ASSOC

Kristina Cucu