Șanse pentru afaceri de succes a oferit echipa ASSOC implicată în promovarea și încurajarea proiectelor antreprenoriale. De-a lungul ultimilor trei ani, specialiști ai asociației noastre au derulat proiectul „Șansa ta pentru o afacere de succes!” (ID106121), care a urmărit încurajarea și susținerea pe termen lung a inițiativelor antreprenoriale, prin implementarea unui program de formare profesională, consultanță și mentorat pentru 517 persoane din nord-vestul țării. Astfel, s-a reușit finanțarea a 68 de idei de afaceri în județele Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor și Bistrița-Năsăud.

Proiect:
Șansa ta pentru o afacere de succes!

Beneficiar:
Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC
Parteneri:
Casa Transilvania

Perioadă implementare:
04.01.2018 – 03.01.2021

Rezultat:

  • 68 întreprinderi înființate, subvenționate și consiliate în Regiunea Nord-Vest

Misiune:

  • încurajarea și susținerea pe termen lung a initiativelor antreprenoriale;
  • informare, consiliere/consultanță/mentorat și asistență personalizată.

Grup țintă atins:

  • 517 persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă)

„Acest proiect m-a ajutat și a pus punctul pe I pentru ieșirea mea din zona de confort, din zona mea ca angajat. M-a impulsionat să merg cu toate forțele și cu toate resursele în această afacere și să înțeleg că nu mai este loc de intoarcere. Am ajuns să conduc o afacere cu o cifră de afaceri mediu pe lună între 7-8.000 de euro, în unele luni chiar peste 10.000 de euro.”
Cristian Ciuta,
Administrator Transilvania Schele
Cod CAEN 7732 – Activități de închiriere și leasing cu mașini și echipamente pentru construcții

„Colaborarea cu dumneavoastră a ajutat afacerea noastră să își construiască o proiecție bugetară clară, care ne-a stabilizat poziția pe piață. Am admirat profesionalismul echipei, care a găsit de fiecare dată soluții potrivite care să ajute la implementare. Personal, am fost impresionată și de felul în care vă mențineți echipa motivată și concentrată, indiferent de dificultatea provocărilor. Ne bucurăm că ne-aţi acceptat şi ne dorim să păstrăm această colaborare și pe viitor!”
Mărioara Duruș,
administrator Auto Marawash
Cod CAEN 4520 – Întreținerea și repararea autovehiculelor

“Într-adevar a fost o sansă pentru o afacere de succes! Activitatea profesională s-a îmbunătățit prin achiziția aparaturii absolut necesare cabinetului medical. Apoi, am dobândit un nivel de autodisciplină, motivare și perseverență, putere decizională și discernământ în prioritizarea acțiunilor. Cred cu tărie în potențialul afacerii mele, iar acest lucru se datorează și proiectului.”
Dr. Voichița Violeta Chira
Medic stomatolog specialist ortodonție
Administrator Chira Dent Clinic

“Finanțarea obținută prin intermediul ASSOC m-a ajutat să-mi dezvolt activitatea profesională prin creearea unui centru educațional de predare în limba germană ultramodern și digitalizat. Tabla interactivă, manualele digitale, sistemul de sonorizare performant și tabletele mi-au ușurat activitatea de predare online și au generat o creștere a numărului de clienți. Practic pandemia m-a găsit pregătită.”
Olivia-Sorana Dehelean
Administrator Das Sprachzentrum De-Finit
Cod CAEN 8559 – Alte forme de învățământ n.c.a.

“Acest proiect ne-a inițiat în tainele antreprenoriatului, ne-a dat încredere de a merge pe acest drum și de a face ceva pentru noi. Acest proiect ne-a schimbat radical viața, ne-a dat libertate și independență financiară, dar mai ales ne-a ajutat să ne punem în practică experiența acumulata de-a lungul timpului. Firma crește de la an la an ca cifră de afaceri și portofoliu de clienti și lucrări. Am făcut și investiții, am achiziționat o autoutilitară, precum și alte utilaje plus echipamente necesare în creșterea randamentului. În consecință, nu regretăm că am facut acest pas.”
Gabriel Pop-Amza
Administrator AMZ Floor Zone
Cod CAEN 4333 – Lucrări de pardosire și placare a pereților

“Proiectul, pot spune cu siguranță, mi-a împlinit un vis care dăinuia de câțiva ani. Din păcate, s-a împlinit în cea mai nepotrivită perioadă și din această cauză nu s-a împlinit pe de-a-ntregul. Am învățat multe lucruri referitor la pregătirea și implementarea unui plan de afaceri și am dobândit multă experiență. Sper sa mai am ocazia să valorific aceste bonusuri.”
Marin Mic
Administrator Micre Omni Center
Cod CAEN 8690 – Alte activități referitoare la sănătatea umană

“A fost o bună colaborare și o șansă pe care am avut-o ca și tânăr antreprenor. Profesional am dobândit experiență în mediul afacerilor, care și pe viitor îmi va fi de folos. Pe lângă aceste cunoștințe, bineînțeles a fost de mare ajutor partea financiară cu care am avut un plus de confort pentru un început de succes. Pentru mine ar fi o deosebită plăcere să avem și alte colaborări pe viitor.”
Horațiu Ghila
Administrator Network One Zalău
Cod CAEN 4321 – Lucrări de instalaii electrice

„Despre proiect pot spune că a fost o provocare și o oportunitate de a evolua atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Achiziția echipamentelor necesare imprimării pe materiale textile a făcut posibilă crearea produselor noastre, în totalitate, chiar la noi în atelier. Renunțând la externalizare, am dobândit un control mai bun asupra calității produselor, costurile de producție au scăzut, iar timpul de producție s-a scurtat. Personal, pot spune că mi s-au deschis orizonturi noi, am învățat să scriu proiecte, mi-am îmbunătățit cunoștințele despre întocmirea unui plan de afaceri, am lansat o nouă afacere și am diversificat produsele.”
Andrei Zlampareț
Administrator Umane The Brand

Cod CAEN 1413 – Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte

Datorita proiectului am reusit sa achizitionez echipamente care au usurat procesul de proiectare si de elaborare a proiectelor in relatie cu clientii, totodata a ajutat la evolutia modului in care se realizeaza proiectele, firma a reusit sa dea dovada de profesionalism. Am dobandit clienti noi, care au avut incredere de la inceput si colaborarea a continuat, au adus clienti noi si recomandarile au fost pe masura, am reusit sa elaboram mai multe proiecte in acelasi timp datorita echipamentelor achizitionate, softurile noi au ajutat la reducerea timpilor de realizare a proiectelor, am economisit timp si la prelucrarea datelor si a dosarelor cu ajutorul imprimantelor achizitionate. Ca si concluzie, finantarea a fost un real ajutor, fara de care activitatea firmei nu s-ar fi desfasurat la fel de usor si nu ar fi avut un progres la fel de rapid. Va multumesc pentru colaborare si astept cu interes sa ma anuntati daca exista pe viitor si alte modalitati prin care putem colabora pe alte proiecte sau finantari.
George Dumitru Cenan
Administrator GCArchitecture
Cod CAEN 7111 – Activități de arhitectură

„Mulțumesc pentru oportunitatea oferită în cadrul acestui proiect. Pentru mine a fost o șansă să mă dezvolt din toate punctele de vedere și să dobândesc o mulțime de aptitudini în zona de management și vânzări, dar și să am parteneriate stabile. Dacă până la demararea acestui proiect eram focusat pe partea tehnică, după cooptarea în proiect am făcut treptat trecerea și spre zona cealaltă, ceea ce mi-a oferit șansa de a dezvolta proiecte de o anvergură mai mare.”
Adrian Cosma
Administrator Transilvania Digital Solutions
Cod CAEN 7311 – Activități ale agențiilor de publicitate

“Am reușit să îmbunătățim tehnologia de lucru, iar datorită acestui lucru am putut progresa, am ridicat standardele de calitate și am eficientizat munca. Cel mai mare câștig a fost acela că în acest fel am putut oferi respect beneficiarilor. Firma noastră vă mulțumește pentru buna colaborare, răbdare, atenție, eficiență.”
Dan Vasile Grigore
Administrator Dan Construct Imobiliare
Cod CAEN 4120 – Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale

“Mărturisesc că m-am bucurat să fac parte din proiect, atât din punct de vedere al beneficiului financiar cât și al modului coerent și cooperant în care s-a desfășurat. Am apreciat atenția la detalii și etape, aspect care a încurajat și susținut de la bun început planul de afaceri, dar a și garantat reușit implementării. Proiectul a educat disciplina administrativă și fiscală, a cultivat urmărirea precisă și targhetată a unui plan de afaceri și a sporit și întărit competențe antreprenoriale.”
Radu Lupaș
Administrator Green Adrenaline
Cod CAEN 9329 – Alte activități recreative și distractive n.c.a.

“Ne-ați oferit oportunități de finanțare potrivită și, prin acest proiect, ați accelerat dezvoltarea și adoptarea tehnologiilor digitale avansate pentru a rezolva provocările apărute pe piața asiguratorilor.
Îmbunătățind condițiile optime de lucru, am contribuit la motivarea angajaților, creând un mediu de lucru pozitiv și prietenos care i-a făcut pe angajați să vină cu plăcere la serviciu și i-a motivat să rămână productivi și loiali companiei. Am primit șansa de a furniza servicii de calitate clienților, a căror fidelitate am câștigat-o.”
Florin Crăciun
Administrator Symetra Asistent Broker

Proiectul a avut ca perioadă de implementare intervalul 04.01.2018-03.01.2021 și a fost cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toţi, Obiectivul tematic 8: Promovarea unor locuri de muncă durabile și de calitate și sprijinirea mobilității lucrătorilor, Prioritatea de investiții 8.iii: Activități independente, antreprenoriat și înființare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi și a unor întreprinderi mici și mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.