Restaurantul Social ASSOC a fost dat ca exemplu de bună practică la conferința internațională cu tema „Combaterea marginalizării și excluziunii sociale în Regiunea Dunării“, organizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale în contextul deținerii de către România a Președinției Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

Florian Sălăjeanu, președintele ASSOC, a prezentat, în perioada 24-26 septembrie 2019, la Murighiol, în județul Tulcea, modelul de funcționare a întreprinderii sociale dezvoltat de ASSOC în beneficiul persoanelor din grupuri vulnerabile. De la înființare și până în prezent, Restaurant Social & Catering ASSOC a avut angajați din rândul persoanelor cu dizabilități. În prezent, 19 dintre angajați provin din grupuri vulnerabile, iar 5 sunt cu dizabilități.

Restaurantul Social & Catering ASSOC a fost primul restaurant social din România și a fost deschis comunității în decembrie 2011, după ce din 1997 a funcționat ca și cantină socială. Asociația a diversificat serviciile, astfel încât pe lângă Cantina Socială și Restaurantul Social, mai funcționează și o hală catering, respectiv o cantină școlară. În prezent, Restaurantul Social & Catering ASSOC promovează principiile de incluziune socială, finanțează serviciile sociale ale asociației și angajează persoane cu dizabilități și din grupuri vulnerabile, în acest fel respectând principiile pentru care a fost creat. În plus, echipa managerială și-a propus și să devină un lider local pe piața din domeniul alimentației publice și de catering.

Conferința de la Tulcea a vizat încurajarea cooperării transnaționale în domeniul asistenței sociale, în vederea creșterii calității serviciilor sociale, prevenirii și combaterii marginalizării, sărăciei și excluziunii sociale. De asemenea, aceasta a fost organizată pentru facilitarea schimbului de know-how în domeniu serviciilor sociale.