Restaurantul Social & Catering ASSOC a devenit, de la deschiderea publică din 2011, un loc frecventat tot mai mult de băimăreni, care apreciază Meniul Zilei și îl servesc în local sau îl comandă la birou.

A fost primul restaurant social din România și un model de succes pentru economia socială, pentru că după primul an de activitate acesta a reușit să se autofinanțeze.

A fost rezultatul echipei care a manageriat acest proiect, dar și al clienților care au înțeles să încurajeze demersul ASSOC servind zilnic masa în incinta localului, iar astfel contribuind, indirect, și la susținerea proiectelor asociației noastre, îndeosebi la ajutorarea beneficiarilor Cantinei Sociale.

Gândirea socială, reflectată în proiectele ASSOC dar și în viaţa de fiecare zi, a fost vizibilă și în cadrul unității de alimentație publică înființată în sprijinul asociației, într-un context în care procurarea resurselor financiare din surse externe a fost o misiune extrem de dificlă pentru noi, dar și o necesitate.

De la deschiderea restaurantului și până în prezent, preocuparea echipei a fost aceea de a oferi preparate de calitate la un preț decent. Faptul că sute de oameni, chiar mii de oameni au mâncat de la noi dovedește că am reușit. Acum, apelăm la înțelegerea dumneavoastră și vă anunțăm că prețul pentru Meniul Zilei, același de câțiva ani, va fi modificat începând cu 1 septembrie 2019. Creșterea va fi de 1 leu atât la felul de bază, cât și la cel vegetarian.

Am tot amânat schimbarea de tarif, dar factorii economici externi ne-au obligat să recurgem la această majorare și să ne “aliniem” la condițiile economice din România. Leul în plus, din păcate, se va regăsi prea puțin în proiectele noastre sociale, pentru este pretins de către stat. Ne-am fi dorit ca, odată cu trecerea timpului, economia socială să se dezvolte, iar statul să își mai reducă din foamea de bani. Prea puțin s-au încurajat proiectele de acest gen, facilități fiscale n-au prea existat și doar cu eforturi unele dintre ele au fost mențiunte în activitate.

Trebuie să știți că Restaurantul Social ASSOC a asigurat și asigură un pol puternic pentru promovarea principiilor de incluziune socială – a fost creat cu scopul autofinanțării serviciilor sociale prin implicarea persoanelor cu dizabilități și din alte grupuri vulnerabile. Unitatea de alimentație publică a luat ființă printr-un proiect prin care ASSOC a urmărit creșterea șanselor de integrare pe piața muncii a persoanelor vulnerabile, acesta funcționând cu 25 angajati, dintre care 19 persoane provin din grupuri vulnerabile, 7 fiind cu dizabilități. Acestora din urmă li s-au creat condiții de lucru adaptate problemelor de sănătate, accesibilizarea respectând toate standardele în vigoare.

Un alt aspect important pe care dorim să-l subliniem este schimbarea mentalității oamenilor din comunitate, activitățile desfășurate, promovate în media locală și națională, inspirând alte idei de succes. Această mediatizarea a proiectelor sociale a dus la o sensibilizare a publicului și la creșterea accesibilității și accesului la servicii sociale a persoanelor vulnerabile.

Așadar, mulțumim pentru înțelegere și pentru susținere.