Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în calitate de promotor, anunță lansarea inițiativei bilaterale “Protect, Support, Empower Human Trafficking Victims in Romania – PSEV”, cu număr al contractului de finanțare: 1/20.05.2022.

Organizația, prin intermediul inițiativei, își propune să pună în practică intervențiile de urgență care sprijină persoanele strămutate de cetățenie ucraineană sosite în România în contextul crizei umanitare rezultate în urma războiului din Ucraina.

Obiectivul principal îl reprezintă prevenirea traficului de persoane și acționarea în situațiile în care există victime sau potențiale victime. Astfel, se va oferi siguranță persoanelor strămutate de cetățenie ucraineană care tranzitează România sau doresc să petreacă timp în țara noastră.

Ca răspuns la posibilitatea existenței unor grupuri criminale internaționale în apropierea trecerii frontierei din nord-estul României, se creează echipe de intervenție permanentă formate din experți care să vină în întâmpinarea nevoilor refugiaților în cazul în care situația o impune. Prin această inițiativă, vor fi consiliate 3.780 de persoane strămutate de cetățenie ucraineană prin intermediul echipei de experți (persoane cu experiență și expertiză în domeniul traficului de persoane, psihologi, asistenți sociali și translatori).

Deoarece prevenția este scopul principal, se vor susține seminare în diverse localități din România pe teme specifice traficului de persoane.

Inițiativa bilaterală se derulează pe o perioadă de 9 luni, între 20.05.2022 si 20.02.2023 și beneficiază de o finanțare de 791.664,00 lei oferită de Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 în cadrul Programului “Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creștera incluziunii romilor.”

Conferința de lansare a inițiativei bilaterale “Protect, Suport, Empower Human Trafficking Victims in Romania – PSEV” va avea loc în data de 30 iunie, ora 11,00, Piața Libertății nr. 10, Baia Mare. Persoanele interesate sunt rugate să confirme participarea printr-un email trimis la adresa preveniretrafic@assoc.ro.

Inițiativă bilaterală finanțată de Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021
Operator de proiect: Fondul Român de Dezvoltare Socială (FRDS)

Promotor : Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC
Persoană de contact: Marcel Puiu
Telefon: 0740042413
Email: preveniretrafic@assoc.ro

CLICK AICI PENTRU DESCĂRCAREA COMUNICATULUI