De un program de echitație în scopuri terapeutice și de o zi de distracție au avut parte tinerii cu dizabilități din Centrul de Zi ASSOC, care într-o zi blândă de toamnă au fost în tabără la Curtuiușu Mare.
Tinerii consiliați de specialiștii ASSOC și voluntarii organizației au primit invitația de a petrece o zi în stil „country” la Centrul de Echitație Curtuiușu Mare, asociație parteneră care susține cauza persoanelor cu dizabilități și care s-a implicat și în alte proiecte care să ajute la recuperarea persoanelor cu dizabilități.
Profitând de vremea bună, grupul vesel a făcut deplasarea la Curtuiușu Mare în 24 octombrie, iar, la câteva minute după debarcare, la propriu a încălecat pe-o șa, două, trei și în trap ușor a pornit prin manej. Căluții au fost preferații tinerilor, dar n-a scăpat de o smotoceală și o îndelungată ședință foto nici Betovăn, cățelul Saint Bernard al centrului și o vedetă incontestabilă în Curtuiușu Mare.

Tabăra organizată la Centrul de Echitație a fost doar una dintre activitățile pe care psihologii și asistenții sociali ai ASSOC le-au facilitat tinerilor o metodă de terapie alternativă, în care aceștia își pot testa abilitățile și exersa fizicul și psihicul. De altfel, coordonatorii de la Curtuiușu Mare le-au pregătit activități diverse, de la călărit și aruncarea lasoului, la jocuri și socializare.