Sute de oameni s-au mobilizat ca să le schimbe viața Ștefaniei și lui Daniel

By martie 25, 2019Știri și evenimente

Scaunul cu rotile electric a ajuns la Ștefania Conya, eleva de clasa a IX-a de la Colegiul de Artă Baia Mare pentru care s-a inițiat o campanie caritabilă la care au aderat sute de oameni. Tânără a reușit astfel să se deplaseze singură pentru prima dată-n viață, iar emoția părinților și tuturor celor care au fost martori la “primul drum din viață” al Ștefaniei nu poate fi surprinsă în cuvinte.

Ștefania Daniela Conya a fost diagnosticată cu retard motor sever și paraplegie flască și avea nevoie de un scaun cu rotile electric pentru a putea frecventa cursurile unității de învățământ. Singura variantă era un scaun cu rotile care să poată fi acționat printr-un joystick, pentru că fetița își poate mișca doar mâna dreaptă.

Celălalt copil, Daniel Oanță, urmează să beneficieze de ajutorul necesar pentru proteza sa de antebraț, pentru că prin campania caritabilă s-au adunat mare parte din bani. Daniel Vasile Oanță, elev în clasa a IV-a la Școala “Vasile Alecsandri”, a fost diagnosticat, încă de la naștere, cu agenezie transversă 1/3 pronmală antebraț stâng cu muguri digitali nefuncționali. Băiețelul este crescut doar de tată, dar care continuă să fie vesel și optimist, la fel ca și Ștefania.

Faptele bune făcute de toți cei care s-au implicat în campania „Camarazi cu suflet pentru Ștefania și Daniel” au schimbat destinul copiilor. Organizatori, participanți și donatori au redat speranța celor doi copii pentru care viața nu este deloc ușoară.

Puterea Ștefaniei și lui Daniel, care își duc viața cu zâmbetul pe buze în ciuda gravelor probleme de sănătate cu care s-au născut, a mobilizat sute de oameni. În urma meciului caritabil de fotbal s-au adunat peste 22.500 de lei, ceea ce a permis achiziționarea scaunului cu rotile pentru Ștefania și inițierea demersurilor medicale pentru montarea protezei de mână a lui Daniel.

Apelul comun pentru cele două fapte bune a fost lansat de Asociaţia de ajutor umanitar “Camarazi cu suflet” a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş, Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, și Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASOOC Baia Mare.

Entitățile au organizat vineri, 22 martie, de la ora 14.00, în Sala Polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare, un meci de fotbal caritabil. Evenimentul s-a derulat în cadrul campaniei “Camarazi cu suflet pentru Ștefania și Daniel” și și-a găsit numeroși susținători. Colegii și profesorii Ștefaniei, prietenii lui Daniel, sponsori, foste glorii ale fotbalului și sportivi de performanță din Maramureș, șefi administrativi ai județului, dar, mai ales, toți cei care au cumpărat bilete la meci și au făcut donații le-au demonstrat copiilor că eforturile lor nu sunt în zadar.

ASSOC își continuă campania “Faptelor Bune”, lansată în noiembrie anul trecut, la împlinirea a 23 de ani de existență a asociației. Echipa ASSOC continuă să creadă că întotdeauna este loc de mai bine și că inclusiv faptele mici în aparență pot produce schimbări pe termen lung, iar cu fiecare faptă bună se adeverește că așa este.