Ajutor pentru familii în suferință oferit prin Cantina Socială ASSOC

By iulie 2, 2018Știri și evenimente

Să-ți pese de persoana de lângă tine și să te gândești la binele ei fără să urmărești vreun scop meschin este o probă a omeniei, iar la ASSOC am avut destule dovezi în acest sens. Încurajăm acest mod de gândire și de acțiune, chiar dorim să îl promovăm pentru ca tot mai multe familii în suferință să poată avea zile bune, nu câte o zi bună din când în când.

Noi, cei din Asociația ASSOC, din 1995 încoace, am văzut cât de important este să acorzi ajutor atunci când e nevoie de el. Dar, am mai constatat că o masă caldă e întotdeauna bine primită și tocmai de aceea am continuat să oferim servicii prin Cantina Socială ASSOC, chiar dacă colaborarea de 20 de ani cu Primăria Baia Mare s-a întrerupt în 2017.

Din păcate, sunt familii sau persoane care nu-și pot asigura hrana zilnică și, mai regretabil, este că opinia unora este aceea că beneficiarii cantinelor sociale sunt “paraziți sociali” care trăiesc din asemenea ajutoare. Tocmai de accea, ne-am gândit că ar fi bine să mai spulberăm din aceste prejudecăți și să vă relatăm, respectând intimitatea beneficiarilor, câteva dintre situațiile celor înscriși la Cantina Socială ASSOC.

Cei care servesc masa de la ASSOC sunt persoane obișnuite care în acest moment trec prin situații dificile. Fie s-au îmbolnăvit grav și nu și-au mai putut continua munca, iar costurile tratamentelor medicale sunt atât de ridicate încât banii primiți lunar nu sunt suficienți nici măcar pentru ele, fie nu sunt capabile să își poarte de grijă și nici nu are cine să o facă. Am văzut cât de greu se descurcă un părinte și un copil adult, ambii cu handicapuri grave, și n-am putut rămâne indiferenți, la fel cum am decis să susținem o mamă cu cinci copii minori, toți premianți, care nu făcea față și chiriei, și costurilor de întreținere a familiei. De asemenea, trebuie să ajutăm un tânăr cu dizabilități care nu e în grija nimănui și nu-și poate găsi singur.

Meniul servit în restaurant ajunge zilnic la beneficiarii identificați de ASSOC. Nu sunt atât de multe persoane câte ar avea nevoie de o masă caldă, dar e un ajutor pe care asociația noastră l-a considerat perpetuat chiar și după ce Primăria Baia Mare a pus punct colaborării.

Cantina Socială ASSOC presteaza servicii sociale gratuite și este un proiect dezvoltat din conceptul numit „Masă pe roţi”, dezvoltat de asociația noastră cu două decenii în urmă și care asigura zilnic o masă caldă persoanelor singure, imobilizate la pat ori cu dizabilităţi, respectv familiilor numeroase, din categorii vulnerable. Cantina Socială din cadrul Centrului Social Multifuncţional ASSOC Baia Mare a fost preluată ca model la nivel național.

Dacă eşti interesat să donezi sau să contribui, te rugăm să ne contactezi!
Serviciile noastre depind de sprijinul tău!