Acest program oferă zilnic o masă caldă pentru 120 bătrâni şi persoane vulnerabile din Baia Mare. Pachetul oferit constă într-o  masă caldă (ciorbă plus fel de bază) şi un pachet cu hrană rece pentru weekend-uri.

Programul este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Baia Mare,  instituţia plătind două salarii de bucătar şi 6 ron/porţie de mâncare.

Impactul muncii noastre:

Unul dintre beneficiarii Cantinei Sociale este Dana R.

Locuind într-o singură cameră de cămin, fără a beneficia de sprijin din partea familiei, fără şansa unui loc de munca datorită dizabilităţii ei.

Primeşte lunar o îndemnizaţie de handicap în valoare de 234.00 lei. Această sumă depăşeşte venitul lunar net minim garantat pe persoană (125.00 lei). Din această sumă infimă i se pretinde să plătească 30% din sumă, totalizând 70.20 lei pentru a beneficia de programul Cantinei Sociale. Această taxă de ”30%” este de fapt 56% din venitul ei total. Este imposibil pentru ea să supravieţuiască cu această sumă derizorie din care nimeni nu ar trebui să se aştepte să plătească 56% pentru necesitatea naturală de hrană.

Cum poţi să ajuţi:

Dacă eşti interesat să donezi sau să contribui, te rugăm să ne contactezi! Serviciile noastre depind de sprijinul tău!

Program

Luni – Vineri  08:00 – 16:00

Contact

Adresă: ASSOC, strada Rachetei nr. 3, etajul I, Baia Mare, Maramureş, cod poștal 430232
Telefon / Fax: 0262.222.226
Email: assoc@assoc.ro