Pinochio este un centru de reabilitare şi dezvoltare pentru persoane cu dizabilităţi. Şi-a deschis uşile în 2 Aprilie 2014 şi este localizat în Cărbunari, comuna Dumbrăviţa. Acesta este primul proiect de acest tip în regiunea Maramureş, România. La nivel naţional există doar câteva astfel de proiecte care operează printr-un program personalizat dezvoltat în urma studierii nevoilor individului.

În casa sunt 14 persoane cu vârsta între 20-36 ani care provin din Sistemul de Protecţie a Persoanelor Adulte cu Handicap. Aici,  ASSOC prestează acţiuni prin care urmăreşte integrarea locatarilor în societate atât prin învăţarea de către aceştia a unor deprinderi de viaţă cât şi prin facilitarea găsirii unor ocupaţii pe măsura potenţialului lor.

Proiectul este finanţat de Consiliul Judeţean Maramureş prin D.G.A.S.P.C. în locaţia donată de Biserica Nouapostolică România.

Contact

Persoană de contact – Dorina Trifu-Suciu

Adresă: Centrul de Recuperare și Reabilitare a persoanelor cu Handicap (CRRPH) Pinochio, sat Cărbunari nr.57/A, comuna Dumbrăvița, județul Maramureș
Telefon: 0262.299.401
Email: assoc@assoc.ro