Un premiu care rasplateste munca de 3 ani a echipei proiectului „Integrarea, solutie a modernizarii comunitatii” a fost inmanat astazi presedintelui ASSOC, Florian Salajeanu, si managerului de proiecte, Alexandru Sereghi.

Recunoașterea succesului avut de ASSOC la Finteușu Mic a venit în cadrul Galei „România modernizată cu fonduri europene”, organizată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).
S-au premiat 14 proiecte de succes, finanțate cu fonduri europene 2014–2020 din POCU, POIM, POAT, POC, POR și POCA. Selecția a fost una dificilă, după cum a declarat ministrul Marcel Boloș. Acesta a arătat că în competiție au fost 2.730 de proiecte POCU, dar totalul contractelor de finanțare semnate pentru perioada luată în calcul a fost de peste 23.000, valoarea totală a finanțării depășind 24 de miliarde de euro.

Premiul acordat proiectului derulat la Finteușu Mic a fost înmânat președintelui organizației, Florian Sălăjeanu, care a spus că este onorat de situație. “𝐴𝑚 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜𝑣𝑎𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑒 𝑚𝑖𝑔𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑎𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑛𝑡̦𝑎 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑝𝑎𝑠𝑖𝑣𝑎̆ 𝑙𝑎 𝑐𝑒𝑎 𝑎𝑐𝑡𝑖𝑣𝑎̆, 𝑔𝑎̂𝑛𝑑𝑖𝑛𝑑 𝑚𝑎̆𝑠𝑢𝑟𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑒 𝑣𝑢𝑙𝑛𝑒𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑒. 𝐼̂𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑓𝑒𝑙 𝑏𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟𝑖𝑖 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑠𝑢𝑛𝑡 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑜𝑡𝑖𝑣𝑎𝑡̦𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑖̂𝑠̦𝑖 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑝𝑟𝑖𝑎 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎̆, 𝑑𝑎𝑟 𝑠̦𝑖 𝑎 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑓𝑎𝑐 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒. 𝐴𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢 𝑡𝑟𝑒𝑏𝑢𝑖𝑒 𝑠𝑎̆ 𝑛𝑒 𝑎𝑛𝑖𝑚𝑒 𝑠̦𝑖 𝑝𝑒 𝑢𝑟𝑚𝑎̆𝑡𝑜𝑎𝑟𝑒𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑒 𝑜𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒”, 𝑎 𝑑𝑒𝑐𝑙𝑎𝑟𝑎𝑡 𝐹𝑙𝑜𝑟𝑖𝑎𝑛 𝑆𝑎̆𝑙𝑎̆𝑗𝑒𝑎𝑛𝑢.

Cea mai mare satisfacție după finalizarea unui proiect într-o comunitate, mai ales vulnerabilă, este să constați că implusul oferit pe durata activităților continuă să se propage în rândul membrilor acesteia, iar lucrurile bune derulate printr-un proiect continuă se se întâmple.

La Finteușu Mic, surpriza plăcută este comunitatea într-o permanentă schimbare în bine. După mai bine de 1 an de la încheierea proiectului „Integrarea – soluție a modernizării comunității” i-am revăzut pe unii dintre beneficiari. Nu doar situația lor materală s-a îmbunătățit, ci și mentalitatea lor. Copiii merg la școală, părinții au serviciu, casele nu mai stau să cadă.
Oamenii din Finteușu Mic încearcă să își croiască un drum mai bun în viață și, chiar dacă le este greu, sunt mai determinați să reușească decât erau cu 3-4 ani în urmă. Alexandru Șereghi, managerul proiectului premiat azi de MIPE, a spus că măsurile integrate oferite localnicilor a avut efecte pozitive, iar îmbunătățirea condițiilor de trai se vede nu doar în modul cum arată acum casele, dar și a faptului că oamenii știu să se pună mai bine în valoare.

El a mai adăugat că de mare ajutor a fost în implementare echipa OIR N-V, condusă de Liviu Miclăuș, care a oferit susținere și îndrumare permanentă ceea ce a contribuit la succesul de azi. De asemenea, managerul de proiect a arătat că ofițerul de proiect Victor Popa și colegii săi au avut o atitudine pro-beneficiari, iar din această perspectivă implementarea a venit și cu rezultatele scontate.

𝑁𝑢𝑚𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡: 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑟𝑒𝑎 – 𝑠𝑜𝑙𝑢𝑡̦𝑖𝑒 𝑎 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑛𝑖𝑧𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖
𝐵𝑒𝑛𝑒𝑓𝑖𝑐𝑖𝑎𝑟: 𝐴𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑡̦𝑖𝑎 𝑃𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑁𝑒𝑔𝑢𝑣𝑒𝑟𝑛𝑎𝑚𝑒𝑛𝑡𝑎𝑙𝑎̆ 𝑑𝑒 𝐴𝑠𝑖𝑠𝑡𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆ 𝑆𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝐴𝑆𝑆𝑂𝐶
𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡̦: 𝑀𝑎𝑟𝑎𝑚𝑢𝑟𝑒𝑠̦
𝐿𝑜𝑐𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒: 𝐹𝑖𝑛𝑡𝑒𝑢𝑠̦𝑢 𝑀𝑖𝑐
𝑂𝑏𝑖𝑒𝑐𝑡𝑖𝑣 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡: 𝑝𝑟𝑜𝑚𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑢𝑛𝑢𝑖 𝑝𝑎𝑐ℎ𝑒𝑡 𝑑𝑒 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑢 𝑠𝑐𝑜𝑝𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑧𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑒, 𝑐𝑟𝑒𝑠𝑡𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑐𝑎𝑝𝑎𝑐𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑜𝑐𝑢𝑝𝑎𝑟𝑒 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑑𝑢𝑐𝑒𝑟𝑖𝑖 𝑟𝑖𝑠𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑎̆𝑟𝑎̆𝑐𝑖𝑒 𝑎 𝑔𝑟𝑢𝑝𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑡̦𝑖𝑛𝑡𝑎̆ 𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡 𝑑𝑖𝑛 552 𝑑𝑒 𝑝𝑒𝑟𝑠𝑜𝑎𝑛𝑒, 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝐹𝑖𝑛𝑡𝑒𝑢𝑠̦𝑢 𝑀𝑖𝑐.
𝑉𝑎𝑙𝑜𝑎𝑟𝑒 𝑡𝑜𝑡𝑎𝑙𝑎̆: 24.304.193,98 𝑙𝑒𝑖 𝑑𝑖𝑛 𝑐𝑎𝑟𝑒 20.505.675,07 𝑙𝑒𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑟𝑖𝑏𝑢𝑡̦𝑖𝑎 𝑈𝑛𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑛𝑒
𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑖𝑛 𝐹𝑜𝑛𝑑𝑢𝑙 𝑆𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑂𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐶𝑎𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙 𝑈𝑚𝑎𝑛 2014–2020

Lista proiectelor POCU declarate câștigătoare se regăsește mai jos
https://mfe.gov.ro/romania-modernizata-cu-fonduri-europene/