Încheierea cursurilor ”Lucrător interpret în limbaj mimico-gestual”

By noiembrie 8, 2015 decembrie 7th, 2015 Știri și evenimente

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC și partenerii proiectului ”Inovare în ocupare pentru femei – voci pentru comunitate! (IOF)” au încheiat, până la acest moment al desfășurării proiectului, cursurile pentru 8 grupe de participante femei care s-au calificat în ocupația ”Lucrător interpret în limbaj mimico-gestual”. Grupele care au finalizat formarea sunt în Suceava, Buzău, Craiova, Pitești, Arad, 2 grupe la București, Baia Mare. Astfel, în fiecare dintre aceste localități sunt aproximativ 25 de femei care se pot autoriza ca interpreț în limbaj mimico-gestual și vor completa numărul insuficient al interpreților care în prezent asigură comunicarea persoanelor surde.

Ocupația lucrător interpret în limbaj mimico-gestual are în prezent cod COR 516913 și este înscrisă în Nomenclatorul calificărilor. Programul de formare profesională se desfășoară conform standardului ocupațional aprobat, pe baza unei programe de formare teoretică și practică și se va finaliza cu certificate de calificare recunoscute de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC, în parteneriat cu organizațiile: Asociația Communicațion for Community – C4C, Fundația Light Into Europe Romania, Fundația Light Into Europe Marea Britanie și BPI Management Consulting Romania desfășoară, în perioada mai 2014 – decembrie 2015 proiectul ”Inovare în ocupare pentru femei – voci pentru comunitate! (IOF)” ID 130795. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.3. „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii” .

Desfășurarea proiectului va asigura formarea pentru ocupația ”Lucrător interpret în limbaj mimico-gestual” a 685 de femei, la nivel național.

Proiectul își propune, ca valoare adăugată, creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități de auz, persoane care în acest moment nu beneficiază suficient de accesibilizarea comunicării în relația cu instituțiile statului (justiție, servicii publice sociale, administrație locală) sau pentru rezolvarea situațiilor cotidiene de viațiă (consultul medical, servicii bancare, participarea la programe de cultură și educație, orice informare pentru care nu există materiale scrise, accesibile).

Pentru mai multe informații despre proiect vă invităm să ne contactați la tel: 0741 597543, Radu Udroiu, expert dezvoltare structură ocupațională și formare profesională ASSOC

12208686_976620175732695_2758255536434333602_n