Vizita la Gradina Zoologica, Nyiregyhaza, Ungaria

By iunie 25, 2012 decembrie 8th, 2015 Știri și evenimente

Tinerii cu dizabilitati de la Centrul de Zi ASSOC, insotiti de psihologi si colaboratori ai asociatiei au vizitat Gradina Zoologica de la Nyiregyhaza, Ungaria. Atractia turistica este amenajata in interiorul unei paduri pe o suprafata de aproximativ 30 de hectare, fiind considerata a doua ca marime dupa cea din Budapesta.

Pe langa animale, dintre cele mai rare, cum ar fi girafe, elefanti, crocodili, foci, urangutani sau zebre, atractia turistica este dotata si cu gradini botanice.

[SHrsImjLfEs]

Drumul de la sediul ASSOC din Baia Mare si pana la Nyiregyhaza a fost lipsit de peripetii, datorita psihologilor care au dat dovada de profesionalism si au reusit sa fie atenti la nevoile fiecaruia.

Tinerii au ascultat sfaturile insotitorilor, comportandu-se exemplar. De departe, cel mai interesant moment s-a consumat in zona destinata elefantilor, unde angajatii gradinii ZOO le-au facut o surpriza tinerilor cu dizabilitati.

Astfel, toti cei care au dorit sa traiasca senzatii unice s-au apropiat de elefanti, evident supravegheati de psihologi si angajati ai gradinii. Tinerii au mangaiat elefantii fara frica, de parca ar fi fost doar un animal de companie.

Multumiti si impresionati de experienta, tinerii cu dizabilitati si-au petrecut drumul de intoarcere spre casa discutand despre o adevarata vizita in cele mai indepartate locuri ale lumii.